Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Cito Motors Eindhoven tweede dealer voor McLaren in Nederland

McLaren breidt zijn internationale dealernetwerk verder uit en stelt voor de Nederlandse markt een tweede vertegenwoordiger aan. Naast Louwman Exclusive in Utrecht vertegenwoordigt per direct Cito Motors in Eindhoven het Engelse merk.

De uitbreiding komt tien jaar na de lancering van het merk. De autobouwer trapte destijds nog voorzichtig af en stelde voor de complete Benelux één verkoop- en servicepunt aan, gevestigd in Brussel. Twee jaar later, in 2013 om precies te zijn, kreeg Louwman Exclusive het dealerschap voor de Nederlandse markt. Toen waren meerdere bedrijven geïnteresseerd in de verkoop van McLaren, maar vanwege de relatie tussen Louwman en de huidige ceo van McLaren (Mike Flewitt) werd de vertrouwde relatie voortgezet. De autofabrikant zelf bouwde op dat moment het leveringsprogramma verder uit en voerde zodoende ook de productievolumes op. Nu waar acht jaar later acht McLaren de tijd rijp om de Nederlandse markt op te delen, te meer het merk nu een uitgebreid modellengamma heeft.

McLaren Artura is inderdaad de goedkoopste McLaren

Duik in de prijslijst: McLaren Artura, hoe duur zijn de opties?

McLaren vervangt Aston Martin

Voor Cito Motors is McLaren niet echt nieuw. Het bedrijf heeft al eerder te kennen gegeven graag McLaren te willen vertegenwoordigen. Het Eindhovense bedrijf gaat de Engelse sportwagens vanuit zijn showroom aan de Huizingalaan 66 verkopen. Op datzelfde adres is Rolls-Royce Motor Cars Eindhoven gevestigd. Tot voor kort was Cito Motors ook officieel dealer van Aston Martin, maar die samenwerking geldt voortaan als officieel servicepartner.

Per direct aangesteld

Voor McLaren moet Cito Motors de showroom aanpassen en de werkplaats opnieuw inrichten. De autobouwer geeft aan dat de officiële opening van het aangepaste pand samenvalt met de lancering van de Artura, McLarens nieuwste sportcoupé, al zal er eerder al een exemplaar in de showroom te bewonderen zijn. Deze plug-in hybride-sportwagen komt in het derde kwartaal van 2021 beschikbaar. Andere modellen als de 720S staan al eerder in de vitrine, want uiteraard is McLaren Eindhoven per direct als partner van de Engelse renstal actief. McLaren heeft wereldwijd 85 verkooppunten, verdeeld over 40 markten. Drie daarvan bevinden zich in de Benelux.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.