Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 22 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

Naast auto’s heeft Hyundai nu ook… bizarre robots

Autoproducent Hyundai neemt robotbedrijf Boston Dynamics over. Dat bevestigt de Zuid-Koreaanse fabrikant. Boston Dynamics komt uit de stal van Google en maakt robots die vaak als bizar geavanceerd worden omschreven.

Hyundai wilde de robotmaker al langer overnemen. Het autobedrijf denkt dat Boston Dynamics’ robottechnologie ingezet kan worden voor onder andere de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen en vervoer met kleine vliegtuigjes in stedelijke gebieden.

Mensachtige robots zijn nu van Hyundai

Hyundai krijgt voor een onbekend bedrag 80 procent van Boston Dynamics in handen. De resterende 20 procent blijft in bezit van Softbank, dat is een Japanse telecomonderneming en techinvesteerder.

Boston Dynamics is onder meer bekend van de tweebenige mensachtige Atlas-robot en de vierpotige hondachtige robots Spot en BigDog. Het bedrijf is voortgekomen uit de universiteit Massachusetts Institute of Technology (MIT) en was van oorsprong een ontwikkelaar van robots voor potentieel militair gebruik. Google kocht het bedrijf in 2013 en verkocht het vier jaar later aan Softbank.

Miljoenen views

Boston Dynamics boekt naar eigen zeggen geen winst. Video’s van de robots van het bedrijf zijn miljoenen keren bekeken op YouTube. Hyundai maakt zelf al robots voor industrieel gebruik in autofabrieken. Mogelijk komt daar de nieuwe aankoop ook goed bij van pas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.