Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 24 mei 2019

BMW maakt elektrisch steppen geweldig met eigen E-Scooter

De elektrische scooter/step is helemaal hot. BMW speelt daar slim op in. Het merk komt namelijk met een eigen elektrische scooter: de BMW E-Scooter.

BMW E-Scooter

BMW is druk bezig met het ontwikkelen van milieuvriendelijke oplossingen om mensen te vervoeren. Één daarvan is natuurlijk de elektrische auto, maar ook zet het merk vol in op autonoom rijden. Maar op dit moment is er een vervoersmiddel heter dan heet: de elektrische scooter. Zo noemen ze deze step met een elektromotor ook. De Beierse autofabrikant brengt er in de herfst ook een op de markt. Helaas is er niet bepaald lang nagedacht over een creatieve naam, want hij heet: E-Scooter. Wel een beetje verwarrend want wij zien er vooral een step in.

Achterwielaandrijving

De elektrisch aangedreven step is BMW’s nieuwste bijdrage aan de personal urban electric mobility-markt. De scooter is ontwikkeld in samenwerking met Micro, een bedrijf dat al langer ervaring heeft met dit soort producten. De step heeft een 150-watt motor in het achterwiel (een BMW met achterwielaandrijving!) en een accupakket dat in het frame van de step is verwerkt. Gezamenlijk zijn ze goed voor een topsnelheid van 20 kilometer per uur en kan er in optimale omstandigheden 12 kilometer op gereden worden.

Voor de veiligheid hebben beide wielen een remsysteem en heeft de step een voor- en achterlicht. Daarnaast kan hij opgevouwen worden tot een klein pakketje dat ongeveer 10 kilo weegt. De scooter wordt standaard afgewerkt in matzwart en draagt zowel het Micro- als het BMW-logo. De step moet ergens deze herfst op de markt verschijnen. Hij zal dan €799,- kosten.

Verboden

In Nederlander is nog niet helemaal duidelijk waaronder de e-step valt. Een elektrische step mag namelijk wel verkocht worden, maar is in de meeste gevallen vooralsnog verboden op de openbare weg. Er zijn gelukkig wel uitzonderingen. Als de step als bijzondere bromfiets geclassificeerd is, dan mag hij de weg wel op. Een andere optie is om de e-step door de RDW als motorstep te laten bestempelen. Dan moet aan alle bijbehorende regels voldaan worden. Op dit moment lijkt het, gezien de specificaties van de BMW E-Scooter, erop dat dit het geval gaat zijn. Hij zal dan in de categorie snorfiets (tot 25 km/u) vallen, en dat betekent dat bijvoorbeeld Amsterdammers zich op deze step tussen de auto’s op de rijbaan moeten begeven.

Het lijkt voor nu dus vooral een leuke extra voor BMW-coureurs die zich makkelijk rond de pitstraat en paddock willen voortbewegen.

Reageer op artikel:
BMW maakt elektrisch steppen geweldig met eigen E-Scooter
Sluiten