Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 24 mei 2019

Usain Bolt lanceert volledig elektrische stadsauto: Bolt Nano

De snelste man op aarde, Usain Bolt, lanceert zijn eigen elektrische auto. De Bolt Nano heeft een verwisselbare accu en moet stadsvervoer versimpelen.

Bolt Nano

Usain Bolt heeft een flink vermogen opgebouwd als snelste man van de planeet. Hij heeft 8 gouden olympische medailles op zijn naam gezet en heeft een grote liefde voor auto’s. Hij heeft meerdere Ferrari’s en BMW’s en rijdt er nog wel eens eentje in de prak. Naast zijn eigen autoverzameling is de sportman ook de grootste investeerder in Bolt Mobility. Met dat bedrijf introduceert hij nu de Bolt Nano: een extreem kleine volledig elektrische stadswagen.

Stadsgebruik

In Parijs toonde Usain de Nano aan het publiek. Het kekke karretje is specifiek voor stadsgebruik afgestemd en heeft als bijkomend voordeel dat hij als deelauto ingezet kan worden. Zo kan de koper er nog wat aan verdienen als hij er zelf niet in rijdt. Bolt vraagt dan wel 50% van de omzet voor het mogelijk maken van het delen. De auto zelf zal € 9.000,- gaan kosten.

Bolt Nano presentatie

De Bolt Nano is extreem klein. Er passen er vier op een reguliere parkeerplaats. Toch is er volgens het bedrijf binnenin genoeg ruimte voor een bestuurder, passagier en bagage. De auto heeft een kleine verwisselbare accu waarvan we voor de rest niets weten. Bolt Mobility laat alleen weten dat het bereik van de Nano tussen de 3 en 25 kilometer ligt.

App

Het delen van de auto zal via de app van Bolt gaan. Daarmee kunnen in Parijs ook al deelsteppen gehuurd worden. De auto zal dan ook eerst daar op de markt gebracht worden. Uitrol naar andere steden gebeurt later.

Net als met alle andere elektrische auto’s is het ook mogelijk om de Bolt Nano te reserveren. Daarvoor wordt € 900,- in rekening gebracht. De auto moet eind volgend jaar op de straat verschijnen.

Bolt Nano
Reageer op artikel:
Usain Bolt lanceert volledig elektrische stadsauto: Bolt Nano
Sluiten