Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 29 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Bentley komt voorlopig niet met nieuwe SUV’s

Bentley, maker van de snelste SUV ter wereld, geeft aan dat ze voorlopig wel genoeg hebben aan de Bentayga. Volgens de Britse autobouwer is er nu absoluut geen behoefte aan meer hoge modellen.

Bentley Bentayga

Het 100-jarige Britse merk heeft een goed lopende SUV in het aanbod. Dan zou je denken dat er prima nog een bij kan, aangezien de markt voor de SUV nog steeds groeiende is en Bentley de omzet goed kan gebruiken. En hoewel er eerder gesproken werd over een model boven de huidige SUV, denkt men daar bij het luxemerk nu toch anders over. Adrian Hallmark, president en CEO van Bentley Motors, laat weten dat de Bentayga meer dan genoeg is voor het merk. Op dit moment tenminste.

Variatie

Tijdens het 100-jarig bestaansfeestje sprak de baas van de autobouwer met Carsales.com. In dat gesprek vertelde hij in duidelijke taal dat Bentley niet kijkt naar uitbreiding van het SUV-aanbod. Sterker nog, Hallmark bevestigde dat de Britten nog niet eens begonnen zijn om naar andere modelvarianten van de Bentayga te kijken. Maar dat neemt niet weg dat er in de toekomst geen ruimte is voor een Bentley Bentayga Coupé, of een andere variatie op een SUV. Die optie laat Hallmark open.

Waarom geen andere SUV? Heel simpel: de Bentayga is nog niet uitontwikkeld. “We proberen hem door middel van technologie te verbeteren, en we zijn verre van zijn volle potentie.”

Geluk

Overigens ziet Hallmark het belang van de SUV in zijn aanbod zeker in. “De Bentayga is goed voor bijna 50% van alle verkopen. De nieuw te lanceren Flying Spur en Continental GT moeten daar alleen maar aan gaan bijdragen,” vertelt hij. “We zijn zojuist van een verlieslijdende positie naar een winstgevend eerste halfjaar gekropen. Dat gebeurt niet door simpel geluk.”

Bentley Flying Spur

Voor de toekomst staat er ook nog een elektrische auto op de planning. Het idee is om deze in 2025 op de markt te brengen, maar “als we het wat sneller kunnen realiseren, dan doen we dat.” En dat is volgens Hallmark nog niet het geval. Het is nu bijvoorbeeld nog kiezen of ze op de volgende generatie lithium-ion springen, of dat ze wachten op de eerste solid-state batterijen. Dat is nog even afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.