Autovisie
Autovisie Nieuws 11 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Bentley denkt aan SUV boven de Bentayga

Een auto die nog groter is dan de Bentley Bentayga? Volgens Bentley-bestuurslid Werner Tietz behoort dit tot de mogelijkheden binnen de reeds vernieuwde strategie. Dit geeft hij aan in een interview met Autocar. Binnen deze strategie wordt gedacht aan nieuwe grand tourers, maar ook aan elektrisch aangedreven auto’s.

Groter, grootst

Een auto die groter is dan de Bentayga – want dat is natuurlijk maar een klein stadskarretje – behoort volgens het dochtermerk van de Volkswagen Group zeker tot de mogelijkheden. In de markt van de SUV’s ziet Bentley zeker nog potentie. Vooral op de Amerikaanse en Chinese markt zou hier zeker vraag naar zijn. Voorlopig komt een kleiner model dan de Bentayga niet in de plannen voor.

Geen supercars

Eerder onthulde Bentley twee concept supercars: de EXP 10 Speed 6 en de EXP 12 Speed 6e Roadster. Deze onder het vorige management geïntroduceerde studiemodellen krijgen op dit moment dus een plekje op de plank. Volgens bestuurslid Tietz is er op dit moment geen plaats in de strategie voor pure sportwagens.

Grand tourers

Een plaats innemen op het gebied van de grand tourers, dat is iets wat Bentley met de Continental GT natuurlijk al lang heeft gedaan. Maar hier blijft het niet bij volgens het bestuur van de Engelse autofabrikant. Het eerste waar het merk met de wings zich van wil verzekeren is een grand tourer in elk segment. “Bentley levert een speciale beleving in een sportieve auto die met één druk op de knop verandert in een luxe, comfortabele auto”, aldus Tietz. Dus daar zit nog voldoende ruimte voor uitbreiding.

Elektrificatie

Ook een luxemerk als Bentley kan niet achterblijven op het gebied van elektrificatie, al gaat het hier minder snel dan bij de volumemerken die al volledig elektrische auto’s verkopen. Verschillende opties voor elektrisch rijden worden op dit moment onderzocht, maar voor nu is de enige belofte dat elk model voor 2025 een plug-inversie heeft. Het ontwikkelen van een elektrische stadsauto dwaalt ook rond in de hoofden van de ontwikkelaars binnen Bentley, maar hier wordt op dit moment nog niet genoeg potentie in gezien.Verdere toekomstplannen onthult de fabrikant uit Crewe tijdens zijn eeuwfeest in juli.

Dat niet alles goed gaat bij Bentley, liet Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen zien in onderstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.