Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 8 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze ex-auto’s van Diego Maradona kunnen van jou zijn!

Diego Maradona heeft door zijn memorabele carrière en roerige leven geen introductie nodig. De legendarische voetballer hield naast voetbal ook erg van dure en luxe waren, waaronder auto’s/

Eerder dit jaar werd zijn oude Porsche 911 Carrera 2 Cabriolet (964) al geveild. Nu worden er nog eens drie auto’s van de Argentijn verkocht.

Drie auto’s van Diego Mardona

Je kunt op drie auto’s bieden via deze veilingsite. Om te beginnen een Hyundai H1, een personenbusjes dat niet per se past bij de luxe levensstijl van de voetballer. De tweede auto is meer woorden waard.

Diego Maradona had namelijk ook een BMW 750 L uit 2017 voor de deur staan. Helaas niet met de dikke V12, maar met een zeer respectabele 4,4-liter V8. Deze krachtcentrale krijgt nog verkoeling door een relatief kleine ‘kindney grille’, na de facelift kreeg deze 7-serie de bekende en bekritiseerde grotere ‘nieren’.

Een klein neusje of een heuse vliegenvanger, in beide gevallen is de 750 een ultieme luxebolide om in rondgereden te worden. Helemaal de auto van Diego Maradonna, dit is een ‘L’-variant. Deze heeft dus een verlengde wielbasis en dus onder andere meer beenruimte achterin.

Een BMW M4 van Diego Maradona

Waar je liever niet in rondgereden wordt maar liever zelf achter het stuur zit, is de oude BMW M4 van de Argentijnse voetballer. Zelf deed hij dit niet veel. Nadat hij drie jaar in bezit was van de bolide overleed Diego Maradona en liet hij de M4 met slechts 6000 kilometers aan ervaring na.

Krachtigere en efficiëntere BMW M4 GT3 klaar voor zijn eerste échte test

De 3,0-liter zes-in-lijn is dus amper gebruikt, en dus zal-ie zijn 431 paarden nog wel aan boord hebben. Opvallend is dat de auto van de voetballer voorzien is van een claxon en lampen in de grille die doen vermoeden dat het een undercover politieauto is. Met de donker getinte voorruit en zijruiten heb je in Nederland binnen de kortste keren een echte korpswagen naast je staan.

Diego Maradona heeft op de voorruit zijn handtekening staan, als er maar geen steentje afketst op het glas!

Sneller, slimmer en vooral stiller

Waar Diego Maradona nog dikke acht- en zescilinders reed, stevent ook BMW langzaam af naar een elektrische toekomst. Zo reden wij afgelopen jaar met het prototype van de geheel elektrische BMW i4 M50. Met een totaalvermogen van 544 pk en 795 Nm koppel is deze elektrische sedan zelfs krachtiger dan een M4 Competition. Rijd hieronder met ons mee!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.