Autovisie
Autovisie Nieuws 13 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze Porsche 911 werd door hand van God bestuurd

Spreek je over ‘de hand van God’, dan weet iedereen direct dat je het over niemand minder dan voetballegende Diego Maradona hebt. Met de hand maakte hij een cruciaal doelpunt op het Wereldkampioenschap in 1986 tegen Engeland. Diezelfde hand bestuurde later deze Porsche 911. En nu is de sportwagen te koop.

De Argentijnse vedette was de eerste eigenaar van deze in 1992 geproduceerde Porsche 911 Carrera 2 Cabriolet. Hij bestelde de 964, zoals de auto intern heet, als Porsche Works Turbo Look. Van het model zijn in twee jaar tijd slechts 1200 stuks gemaakt, zo geeft Bonhams, het bedrijf dat de bijzondere auto veilt, aan. Dat veilinghuis brengt de open sportwagen van Maradona later deze maand onder de hamer.

1992 Porsche 964 Maradona 911 2

Losse rechtervoet

‘El Diego’ nam de Duitse sportwagen in november 1992 af. Hij was op dat moment bezig met zijn laatste seizoen als voetballer. Maradona, betrapt op het gebruik van drugs, gebruikte de open sportwagen om naar het trainingscomplex te rijden. De legendarische voetballer toonde geregeld aan niet alleen met zijn linkervoet super behendig te zijn, met zijn rechtervoet was hij ook razendsnel. Het gaspedaal van de Porsche 964 moest eraan geloven en zo toonde de Argentijn ook buiten het speelveld aan razendsnel te zijn en zijn tegenspelers te ontwijken. Maradona werd geregeld aan de kant gezet omdat hij met 180 km/h door het stadscentrum van Sevilla reed.

Via via naar de veiling

De sportwagen ging al redelijk snel in andere handen over. Een particulier op Mallorca kocht de auto. Hij had de cabriolet 20 jaar in zijn bezit. Vervolgens kwam de auto via een aantal omzwervingen in Frankrijk bij de huidige eigenaar terecht. De 911 Cabriolet staat sinds 2016 bij de huidige eigenaar. De auto heeft inmiddels 120.000 kilometer gereden, waarvan de eerste meters dus door Maradona op de teller zijn gezet.

Ex van Maradona

De ex van Maradona gaat begin maart onder de hamer tijdens het Bonhams Les Grand Marques Du Monde à Paris Sale. De verwachte verkoopprijs is 150.000 tot 200.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.