Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Apple Car krijgt radicale koerswijziging: andere elektrische auto

Al jaren wordt er gespeculeerd over een elektrische auto van Apple met de naam ‘Apple Car’. Volgens persbureau Bloomberg schrapt de techgigant nu de plannen om een zelfrijdende auto te maken. Desondanks kunnen we wel een auto van het merk verwachten.

Apple was van plan een elektrische auto te maken zonder stuur en pedalen. Het model moest volledig autonoom worden. Dit blijkt nu een onrealistisch plan.

De Apple Car

Volgens Bloomberg heeft Apple het idee van de elektrische auto drastisch veranderd. De auto zal niet zelfrijdend zijn. De EV krijgt naar verluidt level 2+ autonoom rijden. Dit kan je echter niet echt autonoom rijden noemen. Bij level 2+ kan de elektrische auto sommige taken zelfstandig uitvoeren. Denk aan automatisch remmen en accelereren en parkeerasstistentie. Kortom, geen baanbrekende techniek. In veel nieuwe auto’s vind je dit al.

Wat de Apple Car dan uniek maakt ten opzichte van de andere elektrische auto’s, is nog onduidelijk. Het merk laat nog niets weten over de auto.

Volgens het persbureau komt de EV op zijn vroegst 2028 op de markt. Aanvankelijk zou het model al in 2026 geïntroduceerd worden.

De nieuwe Porsche Macan is te laat, maar ook 37.000 euro goedkoper

De Car heeft volgens insiders ook een nieuw ontwerp gekregen. Hoe de auto eruit ziet, is onduidelijk. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de Apple Car? Abonneer je dan op de gratis Autovisie Nieuwsbrief.

Andere concurrerende elektrische auto’s

Overigens loopt Apple al achter de feiten aan. Huawei is immers al bezig, in samenwerking met autofabrikanten, met het bouwen van auto’s. Bijvoorbeeld deze Luxeed S7.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.