Remco Slump
Remco Slump Nieuws 6 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Als het weer lente wordt, kondigt Alfa Romeo een supercar aan

Alfa Romeo gaat het echt doen: een supersportwagen introduceren. Volgens Jean-Philippe Imparato, de topman van het Italiaanse merk, volgt de aankondiging mogelijk al in maart 2023.

“Ja, we werken aan een Alfa Romeo die in een gelimiteerde oplage op de markt komt”, zei Imparato tegen het Britse Autocar. “Hij is nog niet klaar, maar we zijn ermee bezig. Ook weten we nog niet precies wat de positionering gaat worden. Er zijn veel Alfa Romeo-fans die vragen om iets heel speciaals.”

‘Alfa Romeo-sportwagen wordt iconisch en super sexy’

Het is niet bekend of het een elektrisch model wordt of een sportwagen met brandstofmotor. Wat het in ieder geval niet wordt, is een stuk circuitspeelgoed waarmee je de openbare weg niet op mag. “De auto wordt iconisch en super sexy”, aldus Imparato, die meteen maar even een open deur intrapt: “Je zult hem direct herkennen als Alfa Romeo.”

Mogelijk als afscheid van de 2,9-liter twinturbo V6

Een paar maanden geleden zei Imparato al tegen een ander Brits medium: “Jullie krijgen in de eerste helft van 2023 iets sportiefs te zien. En ik kan je vertellen: het wordt spannend, duur en gelimiteerd.” Het lijkt waarschijnlijk dat Alfa de sportauto gebruikt om afscheid te namen van de 2,9-liter twinturbo V6 uit de Giulia Quadrifoglio, die in de GTA een vermogen van 540 pk levert.

Van de elektrische Jeep Avenger komt een Alfa-versie

In de komende jaren onthult Alfa één nieuw model per jaar. De toekomstige sportwagen valt buiten dat schema. Er komen twee SUV’s aan: één kleiner dan de Tonale (gebaseerd op de Jeep Avenger) en één groter (de opvolger van de Stelvio). Verder staat een vervanger voor de Giulia op stapel en mogelijk zelfs een nieuwe Spider.

Geen hybridetechniek voor gefacelifte Alfa Romeo Giulia en Stelvio

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.