Remco Slump
Remco Slump Nieuws 17 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Volledig elektrische Jeep Avenger is er vanaf 40.500 euro

Dit is de volledig elektrische Jeep Avenger. Onderhuids komt hij overeen met de Opel Mokka-e en Peugeot e-2008. Dat betekent dat hij 156 pk sterk is en maximaal 400 kilometer ver komt op een batterijlading. De Avenger staat begin 2023 bij de Nederlandse dealers en kost 40.500 euro.

In de persinformatie over de Jeep Avenger staat dat hij ‘vanaf het begin volledig als een echte Jeep ontworpen en ontwikkeld’ is. Die bewering moet je met een klein korreltje zout nemen, want als product van het Stellantis-concern maakt hij gebruik van bewezen techniek. De Avenger is technisch een DS 3 E-Tense, Opel Mokka-e of Peugeot e-2008.

Jeep Avenger onderhuids gelijk aan Opel en Peugeot

Althans, technisch gelijk aan de vernieuwde versies ervan, die bij Opel en Peugeot nog moeten worden aangekondigd. De Avenger heeft dus een 54 kWh-batterij aan boord, die een 156 pk en 260 Nm leverende elektromotor van stroom voorziet.

Jeep Avenger, car of the year, auto van het jaar
(Afbeelding: Jeep)

De maximale WLTP-range is 400 kilometer. Of 550 kilometer, als je de Jeep voornamelijk binnen de bebouwde kom gebruikt. Snelladen kan de compacte SUV met 100 kW.

Hill Descent Control en Selec Terrain-rijmodi

Vierwielaandrijving heeft de Avenger niet, aangezien er ook geen AWD-versies zijn van de Mokka en 2008. Wel is de Jeep standaard uitgerust met Hill Descent Control en Selec Terrain, waarmee je de aandrijflijn kan overschakelen op de standen Normal, Eco, Sport, Snow, Mud en Sand. De Jeep is een stuk korter dan bijvoorbeeld de 2008 (4,08 meter versus 4,30 meter), met zo klein mogelijke overhangen voor een optimale aanrij- en afrijhoek.

Bekende X-vorm geïnspireerd op ouderwetse jerrycan

Een elektrische auto heeft natuurlijk geen grote grille nodig, maar toch hebben de Jeep-designers vastgehouden aan de zeven kenmerkende ‘sleuven’, die op de Avenger dicht zijn.

Jeep Avenger
(Afbeelding: Jeep)

Van opzij vallen de bollingen boven de wielkasten op en aan de achterkant zie je in de lichtunits de bekende X-vorm, die geïnspireerd is op een ouderwetse jerrycan.

Grootste bagageruimte in zijn klasse, volgens Jeep

Volgens Jeep is de bagageruimte van de Avenger de grootste in zijn klasse. Met 380 liter is hij in ieder geval groter dan die van de Peugeot e-2008. In het interieur zelf vind je in totaal 34 liter opbergruimte. Een digitaal instrumentarium is er in twee maten: 7 en 10,25 inch. Bovenop de middenconsole staat een 10,25-inch touchscreen, waarop het Uconnect-systeem van Chrysler, Dodge, Fiat en Jeep draait.

Jeep Avenger 1st Edition vanaf 40.500 euro

De Jeep Avenger komt eerst als 1st Edition op de markt, die leverbaar is in het geel en het grijs. Beide hebben een zwart dak. Standaard is de 1ste Edition voorzien van privacy glass, 18-inch lichtmetalen wielen, LED-verlichting vóór en achter, verwarmbare stoelen en een elektrisch te openen achterklap. Hij is per direct tot en met 30 november te bestellen en kost minimaal 40.500 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.