Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Jeep Avenger is de Auto van het Jaar 2023!

Het hoge woord is eruit: de Jeep Avenger is de Auto van het Jaar 2023. De allereerste vol-elektrische auto van het Amerikaanse merk heeft zojuist de prijs ontvangen.

Dat gebeurde allemaal op de Autosalon van Brussel, die momenteel plaatsvindt. De Jeep Avenger hield de Peugeot 408, Toyota bZ4X/Subaru Solterra, Nissan Ariya, Renault Austral, Volkswagen ID. Buzz en Kia Niro achter zich.

Car of the Year-kandidaat (1/7): Jeep Avenger, prijsvechter?

Opel Mokka

Daarmee wint er opnieuw een elektrische auto, alhoewel de Jeep Avenger op termijn ook met verbrandingsmotoren op de markt verschijnt. Het model deelt z’n techniek namelijk met auto’s de Peugeot 2008 en Opel Mokka. Die zijn er zowel met een volledig elektrische aandrijflijn, als met benzine- en dieselmotoren.

Is de Jeep Avenger dan zomaar een van de vele auto’s uit de Stellantis-koker die enkel op het gebied van design en afmetingen van elkaar verschillen? Niet helemaal, want Jeep heeft ervoor gezorgd dat de Avenger echt de naam Jeep mag dragen. Zo heeft hij een grotere bodemspeling dan z’n technische broertjes en heeft-ie door Jeep ontwikkelde terreinmodi. Dat moet hem wel degelijk capabeler maken in het terrein.

Specificaties Jeep Avenger

De Avenger maakt ook gebruik van de vernieuwde aandrijflijn die Stellantis in diens producten monteert vanaf dit jaar. Het accupakket meet 54 kWh, goed voor een bereik van 400 kilometer volgens WLTP. De elektromotor is goed voor 156 pk en 260 Nm. Verbeterde cijfers ten opzichte van de vorige aandrijflijn. De eerste generatie elektrische auto’s van het megaconcern moesten het doen met 50 kWh en 136 pk. Snelladen kan de Avenger overigens met maximaal 100 kW.

In Nederland is de Avenger vooralsnog leverbaar vanaf 40.500 euro. Het gaat dan om de 1st Edition, die standaard rijk is uitgerust. Later verschijnen ook nog goedkopere versies. Alles weten over de prijsstelling van de compacte elektro-Jeep? Lees dan even verder in onderstaand artikel.

Duik in de prijslijst: de eerste elektrische Jeep

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.