Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 6 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Vijf vragen aan Jan-Hein Alkemade, directeur bij Renova Group

Jan-Hein Alkemade is algemeen directeur bij Renova Group. Dit Tilburgse familiebedrijf is officiële dealer van BMW en Mini. Jan-Hein beantwoordt de vijf vragen van Autovisie.

In de rubiek ‘vijf vragen’ gaan we iedere twee weken in gesprek met een spraakmakend, belangrijk of interessant persoon binnen de autobranche. Zelfs autoliefhebbende BN’ers geven zo nu en dan een inkijkje in hun auto-levensloop.

1: wat was je eerste auto?   

Ik was 18 jaar en kocht van mijn zuur verdiende spaargeld een Alfa Romeo Giulietta 2000 Sportiva van 1980 in de kleur beige. 

(Afbeelding: Autovisie Magazine)

2: hoe ziet je huidige wagenpark eruit? 

Als BMW- en MINI-dealer hebben we door de jaren heen een heel mooie BMW M-verzameling weten op te bouwen, maar ook van de Mini. Denk maar aan de GP-uitvoeringen. Allemaal youngtimers met een fantastisch verhaal. Ze zijn altijd te bezichtigen bij onze vestigingen.  

3: wat is je ultieme droomauto? 

Dat is niet moeilijk. Dat is er maar één: de BMW M1. Legendarisch. 

(Afbeelding: Autovisie Magazine)

4: wat is je beste herinnering met een auto in de hoofdrol? 

Trackdays rijden samen met mijn broer op het circuit. Dat is echt de ultieme belevenis tussen auto en mens. Uiteraard wel met een BMW of Mini. Daarnaast heb ik nog wel honderden andere belevenissen, maar het rijden op het circuit is en blijft het welbekende ‘kleine jongens’-gevoel. 

(Afbeelding: Autovisie Magazine)

5: in welke auto zou je nooit gezien willen worden? 

Ik vind niet alle auto’s even mooi, maar er nooit mee gezien willen worden, is een stap te ver. Automotive is mijn werk en dat doe ik met heel mijn hart. Dus voor alles wat rijdt (op twee- en vier wielen) heb ik altijd veel respect. 

Vijf vragen aan Jan-Hein Alkemade, directeur bij Renova Groupc

Vijf vragen aan YouTuber Master Milo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.