Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 2 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Vijf vragen aan YouTuber Master Milo

Emile Luijben, beter bekend als Master Milo, heeft een bekend YouTubekanaal waarin hij allerlei technische proeven doet en de bijzonderste voertuigen weer tot leven wekt, bijvoorbeeld een tank met een 38,8-liter V12.

In de rubiek ‘vijf vragen’ gaan we iedere twee weken in gesprek met een spraakmakend, belangrijk of interessant persoon binnen de autobranche. Zelfs autoliefhebbende BN’ers geven zo nu en dan een inkijkje in hun auto-levensloop.

Vijf vragen aan YouTuber Master Milo

Ditmaal dus Master Milo. De YouTube-bekendheid startte zijn carrière in 2006 en heeft inmiddels tal van voertuigen en meer dan 770.000 abonnees.

1. Wat was je eerste auto? 

Afgezien van een Ford Escort uit 1984 om te crossen op mijn akker was dat een witte Honda Civic uit 1986 met zwarte strepen voor extra snelheid. 

2. Welke auto rijd je nu?

Ik rijd nu in een Volvo XC90 met een heerlijke V8. Ideaal: je kan er met zeven man in, hij kan van alles trekken, is heerlijk rap wanneer je het gaspedaal intrapt en wanneer alle stoelen platliggen, is het een heel luxe bestelbus.

Vijf vragen aan, Master Milo, YouTube
(Afbeelding: Wheelsage)

Alleen het verbruik is met de huidige prijzen erg vervelend. Maar gelukkig werk ik thuis en maak dus weinig kilometers. 

3. Wat is je droomauto?

Moeilijke vraag, maar ik moet toch wel een Dodge Challenger zeggen. Die hele oude of de nieuwe Hellcat.

dodge challenger srt hellcat_redeye_widebody_5_021900fb07870501
Dodge Challenger SRT Hellcat. (Afbeelding: Dogde)

Die Hellcat heeft zo’n heerlijk lompe V8 die bijna niemand weet te temmen. Maar met mijn race-ervaring gaat dat mij wel lukken. 

4. Unieke autoherinnering? 

Deze is heel lastig, want met mijn YouTube-kanaal doen we telkens weer dingen die het vorige overtreffen. Alles wat ik dus bedenk, wordt direct weer overtroffen door de volgende gedachte. Misschien moeten mensen even op mijn YouTube-kanaal kijken en dan snappen ze wat ik bedoel. 

5. In welke auto wil je niet gezien worden?

Een lijkwagen, liggend achterin dan. Als een auto vier wielen en een motor heeft, dan rij ik er gewoon in, hoe lelijk die ook mag zijn. Ik denk dat we allemaal iets te verwend zijn. Vaak zie ik mensen Fiat Multipla op deze vraag antwoorden, maar dat ding is hartstikke leuk. Hoe gezellig is het wel niet dat je met drie man voorin kan zitten? 

Interview: MasterMilo, YouTube-ster in autotechniek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.