Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 2 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk Mengsel: Audio-gadgets voor de autoliefhebber

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met audio-gadgets.

Voor autoliefhebbers is geluid erg belangrijk. Het felle gejank van een V12 of het lage gebrabbel van een achtcilinder – geluid maakt of kraakt je rijervaring. En dan gaat het niet alleen over uitlaatgeluid, maar ook over de eventuele muziek die je in de file draait.  

1. Lamborghini Automobili x Master & Dynamic MW65 

Wilt u zich even helemaal afzonderen met je eigen muziek, en bent u fan van Lamborghini, dan kunt u uw oren verwennen met deze MW65.

Rijk Mengsel, autoliefhebbers, audio, gadgets
(Afbeelding: Master & Dynamic)

De koptelefoon is gemaakt in samenwerking met Master & Dynamic en zorgt naast goede akoestiek voor ruisonderdrukking. De draadloze koptelefoon heeft een batterijduur van 24 uur en weegt slechts 245 gram. Net als bij het interieur van een Lamborghini is er gebruik gemaakt van leer, alcantara en aluminium.  

www.masterdynamic.eu// 499,– // ★★

2. Porsche 911 Soundbar 

Als u uw favoriete muziek niet enkel voor zichzelf wilt houden, kunt u deze bijzondere Porsche 911 soundbar onder uw televisie hangen of op uw dressoir zetten. De soundbar is gebouwd in het originele uitlaatsysteem van een Porsche 911 GT3 en levert 300 watt aan vermogen.

Rijk Mengsel, autoliefhebbers, audio, gadgets
(Afbeelding: Porsche)

De bar maakt gebruik van surround-techniek van Dolby en kan uitgebreid worden met een subwoofer. Deze speciale editie in de kleur Racing Yellow wordt gebouwd in beperkte oplage van 50 stuks. 

www.shop.porsche.com// €4.250; // ★★★

3. Jerrycan Speaker 

Met jerrycans de grens over om in het buitenland goedkoper benzine te tanken, het gebeurt in de Nederlandse grensgebieden ontzettend vaak. Je kunt ook iets anders met zo’n jerrycan, bijvoorbeeld er een Bluetooth-speaker van maken.

Rijk Mengsel, autoliefhebbers, audio, gadgets
(Afbeelding: Bol.com)

Door het handvat is-ie makkelijk draagbaar. Daarbij geeft het design een leuke retro-look. De 20 liter jerrycan heeft Bluetooth 5.0 en een accu die acht uur meegaat. De twee speakers leveren tezamen 50 watt aan vermogen. U kunt de bijzondere speakers in twee kleuren bestellen: grijs en roestig oranje.  

www.bol.com// 299,99 // ★★★
 

4. Alpine Racing Pro Earplugs 

Leuk al die speakers, maar als u vaak op een festival staat of naar racewedstrijden gaat kijken, kunnen ook goede oordoppen niet ontbreken. Om uw oren te beschermen tegen de hoogtoerige 1,6-liter V6 van Max Verstappen heeft Alpine speciale F1-oordoppen gemaakt.

(Afbeelding: Alpine)

Deze beschermen uw oren tegen het geluid en dempen tot wel 22 decibel. Een speciaal filter zorgt ervoor dat u ondanks de demping wel prima gesprekken kunt voeren en het motorgeluid nog natuurlijk klinkt. De oordopjes zijn herbruikbaar en raakt u dankzij het opbergdoosje en het siliconenkoordje niet kwijt. De oordoppen zijn universeel en geschikt voor bijna ieder oor. 

www.alpine.nl// €25; // ★★★★ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.