Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 27 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Rijk Mengsel: voorpret op de zomer, met een oldtimer barbecue

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met een vooruitblik op de zomer.

De afgelopen twee jaar waren de lentes en zomers door de corona-maatregelen anders dan iedereen hoopte, maar dit jaar kunnen we de zonnige maanden in volle glorie genieten als er geen gekke dingen gebeuren.

1. 360 Nürburg, Frank Berben-Groesfjeld

Het wegennet van Nederland behoort tot de saaiste ter wereld, maar gelukkig is de wereld groter. Op amper 30 kilometer van onze landsgrenzen rijd je al de noordelijke uitlopers binnen van het stuurmansparadijs dat we de Eifel noemen. Voor ons daarom de eerste keus als locatie om leuke auto’s te testen. Ook de in Nederland opgegroeide Deen Frank Berben-Groesfjeld kan de bochtige wegen van het Duitse heuvellandschap wel waarderen. Zozeer zelfs dat hij een poging heeft gedaan om de mooiste stukken Eifel in woord en beeld te vangen.

In zijn 334 pagina’s tellende koffietafelboek 360 Nürburg neemt hij je mee op de vele duizenden kilometers die Frank in zijn Porsche Cayman en later in een Lotus Exige in de Eifel heeft afgelegd. Het boek is onderverdeeld in de diverse regio’s van de Eifel, met elk hun eigen kenmerken. Per regio zijn met veel aandacht enkele routes uitgezet die je niet alleen langs de mooiste wegen leiden, maar ook tips geven over wat er in de buurt te zien is voor die momenten dat je even wat anders wilt doen dan sturen. Elke pagina is rijk geïllustreerd om je een voorproefje te geven van wat je kunt verwachten. Door het boek heen zijn QR-codes te vinden die je naar een website dirigeren waar de routes in GPX- of KML-format te downloaden zijn. Da’s maar goed ook, want 360 Nürburg is te mooi om mee op reis te nemen.

www.360roadbooks.com / ISBN 978-87-972021-1-1 / vanaf € 49,90 / 4 sterren

2.Carbecue

In de zomer ga je natuurlijk barbecueën. Voor autoliefhebbers maakt het bedrijf Carbecue wel iets heel leuks. Het bedrijf neemt een oldtimer, haalt de neus eraf en bouwt een 2- of 3-pits gas- of houtskoolbarbecue in. Met een afstandsbediening kun je op afstand onderdelen als de koplampen, knipperlichten, spots in de motorkap en speaker bedienen.

Het bedrijf biedt bijvoorbeeld een Fiat 500 en Mini Cooper aan. De functies verschillen per barbecue en model.

www.carbecue.com / vanaf € 5145,– / 4 sterren

3. Playmobil Volkswagen T1 camperbus

Dit is er eentje voor zowel de kinderen, de ouders als de grootouders. Deze Playmobil-camperbus is gemodelleerd naar ‘Henrik de Rode’ uit de VW-bedrijfswagencollectie in Hannover. Leuk om mee te spelen, maar vanwege zijn natuurgetrouwe uiterlijk ook bruikbaar als modelauto om het interieur een beetje op te fleuren.

Rijk Mengsel
(Afbeelding: shop.volkswagen.nl)

Hij meet 25 bij 11 bij 13 centimeter en zit boordevol extra’s om de campertrip zo echt mogelijk te maken, zoals tandenborstels, eten, koffers en een neerklapbare bedbank. Idealiter te combineren met de Porsche 911 Polizei-auto om die hippies mee achterna te zitten, natuurlijk.

shop.volkswagen.nl / vanaf € 39,95 / 4 sterren

Drie keer een auto horloge om mee af te tellen naar het nieuwe jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.