Autovisie
Autovisie Extra 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Is de Mercedes-Benz 300 SL van Playmobil te mooi om mee te spelen?

De tijd dat Playmobil zélf auto’s voor zijn collectie ontwierp, ligt steeds verder achter ons. Ook voor de nieuwste aanvulling van Playmobils wagenpark, ging de speelgoedfabrikant de samenwerking aan met een autobouwer. Zie hier de Mercedes-Benz 300 SL in racetrim.

Met Mercedes-Benz brengt de speelgoedfabrikant een klassieker uit, en wel een van de meest iconische modellen uit de historie van de Duitse autobouwer. De 300 SL komt voor de dag in wedstrijdtenue. Hij heeft op de afgeronde koets van het zeventig jaar oude model slechts een startnummer dat zijn race-inspiratie aangeeft. De auto heeft rode elementen, zoals de velgen, waarop chroomkleurige wieldoppen zijn aangebracht. Met de kleur verwijst de speelgoedfabrikant naar de racehistorie van het Duitse merk. Wit kleurt het kunststoffen koetswerk, wat typisch is voor de aloude racers uit Duitsland. Wit was vroeger de racekleur van onze oosterburen, zoals groen dat voor Engeland, rood voor Italië en blauw voor Frankrijk was. mercedes-benz 300 sl playmobil

Wit exterieur, rood interieur

Een startnummer prijkt op de deuren en motorkap. Gekozen is voor 54. Het is geen historische link, maar het zogenaamde bouwjaar van de originele auto. Onder de gewelfde motorkap hangt zogenaamd een zescilinder benzinemotor met 215 pk ligt, maar een blok hangt niet onder de motorkap. Playmobil kiest voor een gesloten motorruimte helaas. Wel kunnen de twee vleugeldeuren scharnieren, zodat je de coureur in het rode interieur kan klikken. De auto komt met een mannenduo, gestoken in klassieke racekleding. Daar hoort uiteraard een pet voor de monteur en een helm met afbeelding van een goggles-bril voor de coureur bij. mercedes-benz 300 sl playmobil

Jonge coureur

Voor de racers, de Mercedes-Benz 300 SL kan worden afgevlagd met een finishvlag, terwijl de monteur annex teamleider met een bord de prestaties van de jonge coureur kan tonen. Mocht er in de fantasiewereld aan de motor moeten worden gesleuteld, dan zijn er verschillende gereedschappen voorhanden. Voor het werktuig is een gereedschapskoffer aanwezig.

Uitgebreide line-up

Mercedes-Benz is niet de eerste en enige die zijn fraaie ontwerp met Playmobil deelt. BMW bijvoorbeeld deed dat al eerder met de Z4. De inmiddels collectors items (in de kleuren rood en blauw) werden in speciale BMW-verpakking via zijn autodealers geleverd. Ook Volkswagen (T1), Porsche (Taycan, 911 GT3 Cup, 911 Targa, 911 Cabriolet, 911 Polizei, Macan met paardentrailer), Aston Martin (DB5) en Mini (classic) gingen met Playmobil in zee om het beschikbare auto aanbod realistischer te maken. De Mercedes-Benz 300 SL kent een adviesprijs van 75 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.