Autovisie
Autovisie Nieuws 12 jan 2022

Allereerste Chevrolet Corvette C8 Z06 gaat onder de hamer

Voor één liefhebber en verzamelaar van de Chevrolet Corvette wordt januari een heel dure maand, want de fabrikant laat op 29 januari het aller-, allereerste productiemodel van de Corvette C8 Z06 veilen. De verwachting is dat er miljoenen voor de supersnelle en superpotente sportwagen worden betaald.

Het is inmiddels een traditie. Het eerste exemplaar van een nieuwe Corvette-reeks gaat aan het einde van januari onder de hamer. Zo werd ook het allereerste productienummer van de Corvette C8 verkocht. Voor dat model, de eerste Corvette met achterin gelegen middenmotor, werd toen drie miljoen dollar betaald. De allerlaatste Z06 van de vorige generatie Corvette ging eveneens onder de hamer. De auto leverde 2,9 miljoen dollar op.

2023 Chevrolet Corvette Z06
2023 Chevrolet Corvette Z06

Voor goed doel

Nu is het de beurt aan de Z06-uitmonstering van de Corvette C8. De auto gaat later dit jaar in productie, maar liefhebbers plaatsen al hun orders. Het laagste nummer is echter niet beschikbaar, want die reserveert Chevrolet dus voor de veiling. De fabrikant laat de liefhebbers en verzamelaars er op bieden via de veiling van Barrett-Jackson in Scottsdale. De opbrengst gaat overigens niet in de zakken van Chevrolet of het moederconcern General Motors. Het autoconcern schenkt de opbrengst  aan een goed doel.

2023 Chevrolet Corvette Z06
2023 Chevrolet Corvette Z06

Meeste potente Corvette ooit

De allereerste Corvette C8 Z06 moet nog worden gebouwd. De hoogste bieder krijgt zodoende weliswaar het productienummer 1, hij kan de auto nog altijd volledig naar eigen wens specificeren. Hoe de auto dus uit de fabriek in het Amerikaanse Bowling Green komt te rollen, is dus nog de vraag. Dan hebben we het uiteraard over de lakkleur, de interieuraankleding en de uitrusting. Vast staat dat de geveilde auto over een 5,5 liter V8-motor. De LT6-krachtbron is de meest potente, ongeblazen V8-motor die ooit in een Corvette werd gelepeld. Het blok levert meer dan 670 pk.

2023 Chevrolet Corvette Z06
2023 Chevrolet Corvette Z06

Eenmaal, andermaal

De veiling heeft op 29 januari om 20.30 uur lokale tijd plaats. Er is geen minimumbedrag aan het kavel gekoppeld, waardoor de auto op voorhand verkocht is, zij het dat er ten minste één iemand een bod moet plaatsen.

2023 Chevrolet Corvette Z06
2023 Chevrolet Corvette Z06

Video Chevrolet Corvette C8

Test: Chevrolet Corvette C8

De eerste Chevrolet Corvette C8 in Nederland

Waarom de eerste Corvette Opel werd genoemd

Waarom de Corvette C7 géén middenmotor kreeg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.