Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Chevrolet laat in 2025 elektrische Corvette SUV zien’

Er is bijna geen ontkomen meer aan: vrijwel élke fabrikant bouwt een SUV. De laatste legendarische autobouwer die deze hoogpotige club mogelijk gaat betreden, is Corvette.

Of je je hele leven al legendarische sportcoupés of hypercars bouwt is niet meer relevant: een SUV is voor elke fabrikant bijna onvermijdelijk. Porsche sprong begin deze eeuw in het diepe en met succes: de Cayenne bleek en is nog steeds een absolute verkooptopper. Vele luxefabrikanten volgden, zoals Bentley, Lamborghini en Aston Martin. Zelfs Ferrari komt binnenkort met een hoogpotige supercar op de proppen.

Puristen

Stuk voor stuk autobouwers die hun reputatie hebben opgebouwd middels geweldige sportauto’s. Vloeken in de kerk volgens puristen, maar dat houdt de fabrikanten niet tegen. SUV’s en crossovers zijn immers flink winstgevend en helpen autobouwers om zware tijden door te komen.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Automotive News meldt vandaag dat ook General Motors rondloopt met zo’n idee voor Corvette. Volgens verschillende bronnen is GM van plan om minstens één elektrisch voertuig op de markt te brengen in de geest van de iconische Corvette.

Corvette crossover

Ontwerpers van GM hebben zich in de laatste maanden bezig gehouden met verschillende Corvette-concepten in verschillende carrosserievormen. Een dergelijk model zou dan, net als een crossover en SUV dat doen, een breed publiek aanspreken. Het uiteindelijke model moet een combinatie worden van de rij-eigenschappen en styling van een Corvette en voldoende comfort in de vorm van (opberg)ruimte.

Chevrolet Corvette Stingray C8

Het is waarschijnlijk een doorn in het oog voor de klassieke Corvette-liefhebber, die vorig jaar al te maken kreeg met een compleet nieuw sportwagenconcept. Waar de beroemde V8-motor decennia lang in de neus van de sportcoupé werd gemonteerd, plaatste GM ‘m vóór de C8-generatie achter de voorstoelen. Een revolutionaire beslissing, die lang niet bij iedereen in de smaak viel. Een mogelijke crossover van Corvette zou daar nog eens een schepje bij bovenop doen. General Motors neemt daarom geen overhaaste beslissingen. Komt het model op de markt, dan zal dat pas rond het jaar 2025 gebeuren.

Mustang Mach E

Gaat General Motors door met het plan om een elektrische crossover met de Corvette-naam te bouwen, dan doet het natuurlijk exact hetzelfde als Ford. De autobouwer presenteerde vorig jaar de Mustang Mach-E, een elektrische crossover die behalve z’n naam en enkele details niets met de Mustangs van weleer te maken heeft.

Ford Mustang Mach-E

Overigens was Corvettes keuze voor de C8 een juiste, want het model is gewild. Dat bleek uit de eerste verkoopcijfers van vorig jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.