Autovisie
Autovisie Nieuws 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Aftellen Skoda Enyaq Coupé officieel begonnen

Waar vroeger niemand wist dat er een nieuw auto verscheen totdat het doek van de hele auto was getrokken, daar leggen de fabrikanten sinds de komst van sociale media veelvuldig puzzelstukjes neer om tot de onthulling van een kakelvers model te komen. Dusss, hierbij een puzzelstukje van Skoda, waarmee een voorproefje van Skoda’s volgende elektromodel wordt gegeven. Het is de Enyaq Coupé. Maar ja, zijn komst was geen geheim meer.

De fonkelnieuwe elektrische Skoda Enyaq kan een trucje

Vision iV op Autosalon Genève 2019

Op 31 januari laat Skoda de hele auto zien. Dat doet de fabrikant vanuit Praag, waarvoor nu een digitale show in mekaar wordt geknutseld. Na eerst een marketingverhaal zal de autobouwer het doek officieel van de Enyaq Coupé trekken. Op dat moment is het precies drie jaar geleden dat de Tsjechische Volkswagen-dochter een eerste studiemodel van de auto presenteerde. Skoda deed dat op de Autosalon van Genève in 2019, vooralsnog de laatste Geneefse autotentoonstelling.

Skoda Enyaq iV Coupe

Op die beurs schitterde het studiemodel Vision iV in een felgele kleur. Het was het begin van Skoda’s weg naar volledig elektrisch aangedreven modellen. De fabrikant trapte weliswaar af met het tonen van de spannendste carrosserievariant, het eerste productiemodel werd de SUV met langere daklijn. De Tsjechen richtten zich volledig op de SUV’s, aangezien die carrosseriestijl de meeste vraag in de wereld kent. En met succes, want de Enyaq is razend populair. De elektro-Tsjech wist afgelopen jaar zelfs de koppositie in de ranglijst van elektrisch aangedreven modellen in beslag te nemen. Broedermodellen ID.3 en ID.4 van zustermerk Volkswagen moesten toezien hoe de Enyaq hen vernederde als populairste familielid.

Is de Skoda Enyaq iV beter dan de Volkswagen ID.4? – Review

Schuin aflopende achterklep

Om dat succes dit jaar voort te zetten, voegt Skoda dus de Coupé-telg aan het gamma toe. De variant wijkt van de reeds verkrijgbare Enyaq af door een afwijkende daklijn. Vanaf de B-stijl daalt de daklijn al, om over te gaan in een schuin aflopende achterruit. Achterop de klep prijkt een spoiler voor een betere aerodynamica. Skoda plaatst de auto bovendien op grotere wielen, iets dat mogelijk is omdat de gestroomlijnde carrosserievorm al in de basis voor een lager energieverbruik zorgt.

Sportiever gelijnd

De Tsjechen zeggen dat het front van de Enyaq Coupé zich kenmerkt door een unieke bumper met daarboven een bredere grille, geflankeerd door smalle koplampen. Het moet bijdragen aan het coupé-concept, dat als sportief wordt gezien. Zo zijn ook de dorpels in carrosseriekleur gespoten.

Wanneer de Skoda Enyaq Coupé op de markt komt, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.