Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 15 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nog steeds niet: Skoda Enyaq Coupé moet wachten tot 2022

Skoda beloofde eerder de Enyaq Coupé enkele maanden na de introductie van de SUV te laten zien. Maar helaas: de Tsjechen houden de tweede carrosserievariant dit jaar nog onder de pet.

Dat wordt een auto die we al van mijlenver zagen aankomen. Letterlijk, want ten tijde van onze eerste kennismaking met de elektro-SUV van Skoda liet de fabrikant weten te werken aan een coupé-versie van de Enyaq. Bovendien vraagt de markt al geruime tijd om dit soort auto’s, en dus is het niet meer dan logisch dat Skoda met deze auto komt.

Skoda Enyaq Coupé komt later dan gepland

Platgeslagen

Die Enyaq Coupé is niet veel meer dan een reguliere Enyaq met een aflopende daklijn. Datzelfde zien we namelijk gebeuren bij andere elektromodellen op het MEB-platform. De Sportback is namelijk kortgezegd een platgeslagen Audi Q4, de ID.5 is een Volkswagen ID.4 met een coupé-achtig silhouet. Technisch verschillen die auto’s niet van hun reguliere broers en dat zal ook het geval zijn bij de gestroomlijnde Enyaq.

Skoda Enyaq Coupe

Waar dit type auto’s wel in ‘uitblinkt’, is de efficiëntie. De aflopende daklijn zorgt namelijk voor een betere luchtgeleiding. Dat is ook het geval bij de Enyaq Coupé: de Cw-waarde van die auto bedraagt o,23. Een reguliere Enyaq heeft een Cw-waarde van 0,27. Daardoor komt-ie wat verder op een lading stroom. De reguliere iV 80 heeft een bereik van 510 kilometer. De Coupé komt 535 kilometer ver op papier.

Bagageruimte Skoda Enyaq Coupé

Door die aflopende daklijn levert de Enyaq Coupé wel wat in op het gebied van praktische bruikbaarheid. Hij biedt namelijk 570 liter aan bagageruimte en dat is 15 liter minder dan in de SUV-variant.

Skoda Enyaq Coupe

Het duurt al met al nogal lang voordat de Coupé zich laat zien. Dat terwijl we dus al veel over z’n specificaties weten, alsmede de line-up. Skoda kiest voor een iV 60, iV 80 en iV 80x (met vierwielaandrijving), die dus vergelijkbaar zijn met de varianten die we al van de SUV kennen. Later brengt Skoda ook nog een Enyaq Coupé onder diens RS-label uit. Die auto wordt op papier vergelijkbaar met de Volkswagen ID.5 GTX, en krijgt dus een vermogen van 300 pk. De eerste auto’s staan begin 2022, en dus kort na de wereldpremiére van de Enyaq Coupé, bij de Nederlandse dealer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.