Stijn Kuster
Stijn Kuster Koopwijzer 10 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Koopwijzer: MG F/TF – Prijzen, problemen en uitvoeringen

Ooit was MG toonaangevend op het gebied van betaalbare en sportieve open auto’s. Met de introductie van de Mazda MX-5 heeft de Japanse auto-industrie deze markt grotendeels naar zich toe getrokken. Toch blijft de MG F/TF een leuke tweedehands cabrio. Autovisie duikt in de problemen, uitvoeringen en prijzen van de occasion in deze koopwijzer.

De komst van de nieuwe MG F, in 1995, kon daar geen verandering in brengen. Toch zijn er genoeg redenen om de MG F en TF te verkiezen boven tijdgenoten, zoals de Fiat Barchetta, de Toyota MR2 en de Mazda MX-5. Minder bekend maakt minder bemind en daardoor is de open MG overwegend gunstiger geprijsd dan zijn soort- en tijdgenoten.

MG F/TF onmiskenbaar jaren negentig occasion

Met zijn zachte ronde vormen is de MG F onmiskenbaar een kind van de jaren negentig. Opvolger TF oogt scherper en agressiever en heeft een torsiestijvere carrosserie. Ook verruilt de TF de hydragas-veerbollen van zijn voorganger voor een multilink-achterwielophanging en conventionele schokdempers en schroefveren.

MG F, TF, occasion, koopwijzer, problemen, uitvoeringen, prijzen
(Afbeelding: AutoTrack)

Verder zijn beide modellen nagenoeg identiek met dezelfde middenmotoropstelling, dezelfde hoogtoerige K-serie viercilinders en dezelfde verregaand neutrale wegligging – totdat je over de grens gaat.

Op zoek naar de occasion

MG-winkelen met vijf mille op zak levert diverse keuzemogelijkheden op. Voor de verandering kiezen we hier een auto die onder de budgettaire benedengrens valt. Bij een oudere cabrio is het immers nooit een slecht idee om geld achter de hand te houden voor onverwachte reparaties.

MG F, TF, occasion, koopwijzer, problemen, uitvoeringen, prijzen
(Afbeelding: AutoTrack)

Voor 3599 euro verkoopt Auto- en Cabriocentrum Van Herk een rode MG F met een bijpassend rood interieur. Het leeggewicht van 1049 kilo en de 120 pk-middenmotor zorgen voor levendige en MG-waardige prestaties. Een leuk aanbod, deze F, die een frisse kleurstelling combineert met een gunstige kilometerstand en een keurige vraagprijs.

Waarom moet ik op letten bij aanschaf van een MG F/TF occasion

Aandachtspunten bij de MG F en TF zijn mogelijke roestvorming aan subframes en bodem, scheurende kunststof kapruiten, lekkende koppakkingen en de vervangingstermijn van de distributieriem. Veel koppakkingen en waterpompen zijn inmiddels vervangen door verbeterde exemplaren. De beste koop zijn MG’s die langere tijd door serieuze liefhebbers zijn gekoesterd.

MG F, TF, occasion, koopwijzer, problemen, uitvoeringen, prijzen
(Afbeelding: AutoTrack)

Audi TT versus BMW Z3: welke spotgoedkope cabrio-occasion is beter?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.