Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Nieuws 6 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Throwback Thursday: Jaguar F-Type V8 S

Testredacteur Peter Hilhorst blikt elke donderdag via zijn Instagram-account terug op een memorabel driftmoment. Op deze Throwback Thursday is dat de Jaguar F-Type V8 S uit 2013.

Peter vertelt: “Stoepkrijten voor volwassenen, dat is rijden in deze F-Type. De supercharged V8 is zo krachtig dat de achterbanden bij vrijwel elke snelheid twee vette rubberstrepen achter kunnen laten op het asfalt. Hij breekt wat abrupt uit en zoekt gelijk een grote sliphoek op. Voor liefhebbers van scherp sturen is deze Jaguar dan ook wat minder geschikt

“Roken, schreeuwen en opvallen. Daar is de F-Type een kei in”

En dan het geluid: ongekend hard. Het is ordinair gebulder voor leken, het volkslied der petrolheads voor wie het kan waarderen. Op gaslossen rochelt de V8 onverbrande benzine in het uitlaattraject dat met knallen tot ontbranding komt. De F-Type is dan ook een showcar, een hotrod en daar draait hij bepaald niet omheen. Geen winnaar in termen van verfijnd stuurgenot, maar wel een onbehouwen spektakelmaker. Roken, schreeuwen en opvallen. Daar is de F-Type een kei in.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.