Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 10 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom je deze borstel nooit moet gebruiken om je auto te wassen

Sommige autoliefhebbers houden niet alleen van autorijden, maar ook van hun bolide poetsen. Echter, je moet wel opletten bij het wassen van je auto. Als je namelijk de verkeerde borstel in de wasbox gebruikt, kan je flinke krassen in je lak krijgen.

Als echte liefhebber was je je auto natuurlijk met de hand. Sommigen claimen immers kleine krasjes te krijgen van de wasstraat. Wil je je lak in perfecte conditie houden, dan moet je echter ook oppassen als je je auto met de hand wast.

Deze borstel moet je nooit gebruiken om je auto te wassen

Je kan natuurlijk je auto thuis wassen, maar soms is een wasbox handiger. Je hebt hier alle spullen binnen handbereik en het water wordt afgevoerd. Toch moet je opletten bij het wassen van je auto in zo’n box.

Auto wassen, borstel, niet gebruiken, wasbox
De hogedrukspuit kan je prima gebruiken om je auto te wassen. (Afbeelding: Unsplash)

Veelal zijn er meerdere attributen in zo’n wasbox te vinden: een spuit voor water en wax, een spuit voor autoshampoo en een borstel. Die laatste kan je beter niet gebruiken.

Waarom je in de wasstraat nooit het dure programma moet kiezen

Het probleem zit niet zozeer in de borstel zelf, maar meer in de gebruikers voor je. Veelal is de borstel vervuild met zand en andere rotzooi. Dit omdat hij gebruikt wordt om velgen, banden en onderkanten van auto’s te wassen.

Auto wassen, borstel, niet gebruiken, wasbox
Deze borstel moet je dus niet gebruiken! (Afbeelding: Unsplash)

Als iemand net de onderkant van zijn Ford Ranger heeft gewassen met de borstel en jij vervolgens de lak van je nieuwe auto met dezelfde borstel gaat ‘schoonmaken’, kunnen er veel krassen ontstaan.

Hoe moet je dan wel je auto schoonmaken in de wasbox?

Hoewel je je auto al goed schoon kan krijgen met de shampoo en hogedrukspuit, blijft er soms vastzittend vuil achter. Aan te raden is dan om zelf twee emmers en een spons mee te nemen. Zo kan je de auto wassen met je eigen schone spons, deze uitspoelen in de emmer met vuil water en vervolgens de emmer met schoon water gebruiken om de spons weer nat te maken. Wat je ook doet, gebruik in ieder geval nooit meer de borstel!

Satisfying: Deze Mercedes 300SD krijgt eerste wasbeurt sinds 18 jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.