Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Extra 16 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Exclusief en eigenzinnig: de DS 4 E-Tense vs. Lexus UX 250h

Naar een cross-over hoef je tegenwoordig niet te zoeken, daar zijn er talloze van. Dat de aandrijflijn elektrisch of hybride moet zijn, is ook bijna vanzelfsprekend. Maar iets exclusiefs en eigenzinnigs vinden is een grotere uitdaging.

Fotografie: Martijn Bravenboer

Toch zijn er wel degelijk auto’s die minder voor de hand liggen. Die net iets te exclusief en onbekend zijn om bij iedereen op het shoppinglijstje terecht te komen. Dit duo is daar een goed voorbeeld van. Toyota’s luxemerk Lexus behoeft na drie decennia geen toelichting meer, hooguit de extra vermelding dat het portfolio behalve limousines en SUV’s nu ook de veelgevraagde, iets betaalbaardere crossovers omvat. Dat die als hybride verkrijgbaar zijn, is ook niet verrassend bij een lid van de familie Toyota, want dat zijn tenslotte de hybridepioniers.

Halve auto-universum

Dat Stellantis eveneens hybrides heeft, is niet vreemd, gezien het zeer brede aanbod, want het bepaalt met veertien merken zo’n beetje het halve auto-universum. En om in dit tijdsgewricht te kunnen overleven is hybridetechniek en platformdeling noodzaak. Ook evident is de noodzaak om al die uniforme techniek te verpakken in een onderscheidende vormgeving. Net zoals Lexus doet. En dus is de DS 4 een heel andere auto dan zijn concerngenoten. DS, dat sinds haar merkstart speelt met luxe, maar twijfelde tussen comfort of sportiviteit, lijkt nu in balans te zijn met de DS 4.  

Deze occasion wil je: Lexus RC 300h, chique en verassend speels

In Autovisie Magazine lees je wat de beste eigenzinnige en exclusieve crossover van dit tweetal is. Je leest uitgebreid over hun uitrusting, ontwerp, interieur, comforft, functionaliteiten en natuurlijk hun prestaties en weggedrag. Zoals je van ons gewend bent wordt het verhaal bijgestaan door uitgebreide testdata én de verbruikscijfers in de praktijk. Autovisie koop je bij je lokale boekhandel of supermarkt. Een abonnement sluit je voordelig via deze link af. Liever digitaal lezen? Lees hier hoe dat moet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.