Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Extra 12 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn momenteel de vijf goedkoopste auto’s in Nederland

Autorijden wordt in Nederland steeds duurder. Niet alleen brandstof heeft te maken gekregen met een prijsstijging die zijn weerga niet kent, maar ook occasions worden steeds duurder. Ben je om wat voor reden dan ook alsnog gefixeerd op het kopen van een auto direct uit de showroom zijn er alsnog een aantal relatief goedkope opties. Dit zijn de vijf goedkoopste auto’s in Nederland.

Occasion kopen voor de hoofdprijs: opnieuw recordhoogte

Fiat Panda – 15.350 euro

De Fiat Panda staat al decennia lang bekend als het praktische wonder uit het A-segment. Hij is ruim én zeer betaalbaar. Wie een Panda wil, moet iets meer dan 15 duizend euro neerleggen voor een gloednieuw exemplaar. Voor dat geld krijg je bovendien altijd een hybride. Een milde-hybride welteverstaan, want zelfstandig elektrisch rijden kan deze Panda Hybrid niet. Een kleine elektromotor helpt tijdens het accelereren, met een wat lager verbruik en een lagere CO2-uitstoot tot gevolg. De aandrijflijn is goed voor 70 pk.

Fiat Panda

Toyota Aygo – 15.095 euro

Voor een handgeschakelde versie van de Aygo met net als de Panda een 1,0-liter motor betaal je 255 euro minder. En dan krijg je ook nog eens twee pk meer! Klinkt als een goede deal. Je moet er snel bij zijn, want de Aygo zoals we ‘m nu kennen, verdwijnt binnenkort uit het aanbod van Toyota. De Japanners komen wél met een opvolger, te weten de Aygo-X. Een iets ruimere en hogere variant van de bekende Aygo, gebouwd op het platform waar bijvoorbeeld óók de huidige Yaris op staat. In deze video hoor je wat je daarvan kunt verwachten.

Dacia Sandero – 14.850 euro

Het Roemeense merk Dacia staat al geruime bekend om het produceren van spotgoedkope auto’s die veel ‘value for money’ bieden. Dat is in het geval van de kersverse Sandero niet anders en is het dus ook geen verassing dat we hem tegenkomen in dit lijstje. Bij de Sandero krijg je voor een bedrag van 14.850 euro toegang tot 100 pk én een auto die op benzine en LPG loopt. Fors meer vermogen dan de eerste twee modellen uit het lijstje dus, maar daar betaal je in het geval van die LPG-installatie ook wel wat meer wegenbelasting voor.

Hyundai i10 – 14.195 euro

Voor iets meer dan 14.000 euro kun je een Hyundai i10 op de kop tikken. Deze heeft een 1,0-liter, 3-cilinder die 67 pk levert. Best een uniek model, want Hyundai is een van de weinige spelers die onlangs nog een nieuwe A-segmenter heeft geïntroduceerd. Alles over het kleintje uit Zuid-Korea hoor je in onderstaande video.

Mitsubishi Space Star – 13.990 euro

Verreweg de goedkoopste auto op de markt momenteel is de Mitsubishi Space Star. Voor een tientje minder dan 14 duizend euro krijg je één van de motoren met het grootste slagvolume uit dit lijstje. In de neus van de Space Star ligt een 1,2-liter driecilinder, die is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Klinkt als weinig bijzonders, maar het is wel een auto die de geschiedenisboeken in gaat. De huidige Space Star is namelijk de laatste. Mitsubishi neemt namelijk afscheid van de modelreeks. Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar deze generatie loopt in grote lijnen alweer negen jaar mee. En dus is de Space Star zijn laatste levensjaar misschien al wel ingegaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.