Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Fiat Panda en Tipo RED hoeven niet rood te zijn

Fiat onthulde eind vorig jaar de eerste rode elektrische Fiat 500e. Ook de Tipo en Panda worden nu rood.

Tuurlijk, je kon die auto’s in het verleden al eens met een rode tint bestellen. Nieuw is het feit dat de Tipo en Panda ook de RED-behandeling krijgen. Het is een uitbreiding van de samenwerking tussen Fiat en de liefdadigheidsorganisatie RED, dat geld ophaalt voor onder andere de bestrijding van HIV/Aids in Afrikaanse landen. De 500 RED die de fabrikant eind vorig jaar onthulde, moet ook helpen om andere pandemieën te bestrijden.

Dit is waarom er nog geen rode Fiat 500 was

Euro’s voor elke auto

De Panda en Tipo gaan de 500 nu helpen dat te doen. Voor elke auto die Fiat verkoopt, doneert het een bedrag aan de organisatie.

Fiat Tipo

Fiat levert de Tipo RED enkel als Cross, maar dan met RED-logo’s op de B-stijlen en de rode spiegelkappen. Wil je wel een RED-Tipo, maar geen rode Tipo, dan kun je ook de tinten Colosseo Grey, Gelato White en Cinema Black als exterieurkleur bestellen. De spiegelkappen blijven echter altijd rood. Dat geldt ook voor de stiksels in het interieur. De vloermatten herinneren je ook aan je goede daad.

Tipo Cross

Motorisch verandert er niets aan de Tipo. Hier in Nederland levert de importeur ‘m enkel nog met een 1,0-liter driecilinder, goed voor 100 pk. Prijzen voor de Cross beginnen bij 25.993 euro, maar het is nog niet bekend of en voor hoeveel geld de importeur deze RED-versie aanbiedt.

Hetzelfde geldt voor de Panda RED. Wat aandrijflijn betreft kiest Fiat voor de Hybrid-versie, waarin een driecilinder samenwerkt met een 48 volt-systeem om brandstof en CO2-emissies te besparen. De Panda 1.0 Hybrid City Cross begint in Nederland bij 16.414 euro.

Brief van Bono

Overigens blijft het daar voor deze RED-versies niet helemaal bij. Wie de auto’s in deze uitvoering koopt, krijgt een heus welkomstpakket van Mopar. Daar zit een brief van RED-oprichter Bono, een dispenser met desinfectiemiddel en een speciale sleutelhoes in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.