Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 18 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt Amerikaanse Chevrolet-camper aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er wel een hele leuke auto te koop: een Chevrolet Savana. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Een Amerikaanse camper

Sinds het uitbreken van de coronacrisis worden de Europese snelwegen overspoeld met campers. Veelal zijn de kampeerwagens gebouwd op een platform van bekende dieselbusjes van merken als Fiat en Volkswagen. Wie voor een excentriekere verschijning wil gaan, kan aankloppen bij de overheid voor een Chevrolet Savana.

overheid, Chevrolet Savana
(Afbeelding: DomeinenRZ)

De camper is niet voorzien van een zo zuinig mogelijke dieselmotor, maar heeft een V8 met een slagvolume van 5,7 liter. Het gigantische motorblok leverde vanuit de fabriek in 1998 220 pk. Hoeveel hier na 24 jaar, het inbouwen van een LPG-installatie en 204.103 mijl (zo’n 328.472 kilometer) nog van over is, is de vraag.

overheid, Chevrolet Savana
(Afbeelding: DomeinenRZ)

Ondanks de vele kilometers ziet het exemplaar er op het eerste gezicht nog netjes uit. De stoelen lijken niet eens erg te zijn versleten en het exterieur doet niet vermoeden dat de camper aan het roesten is.

Niet het toppunt van comfort

Hoewel de Chevrolet Savana op papier een echte camper is, hoef je niet veel luxe te verwachten. Achter de voorstoelen vinden we een keukenblok en een riante zetel met daarachter een tweepersoons bed dat niets meer is dan een stalen frame met een matras. Meer heb je niet nodig toch?

Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen laat je namelijk zien dat je zelfs met een daktent op een Mini Countryman prima kunt kamperen. De Mini heeft wel een paar voordelen ten opzichte van de Amerikaanse camper. Zo is het verbruik een stuk lager en is de auto met daktent wendbaarder in een smalle Europese stad. Je moet echter iets enorms opgeven, het dikke V8-geluid.

Na de Tesla-camper is er nu ook een Cybertruck voor op het water

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.