Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 17 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de vijf opvallendste campers van 2021

De zomer van 2021 was een nog betere camper-zomer dan 2020. Tot en met augustus werden er – mede door corona –  28 procent meer campers geregistreerd dan in de eerste acht maanden van het voorgaande jaar. Nu de herfst is aangebroken, lijkt het ons een goed moment om naar de opvallendste campers van dit jaar te kijken.

Naast de geijkte Fiat Ducato, Volkswagen California en Knaus Sky, reizen er ook heel wat excentriekere modellen over de wereld. Dit zijn de vijf meest opvallende campers van 2021.

De meest opvallende campers van 2021:

1. Volkner Performance S

Een camper die je letterlijk niet over het hoofd kan zien, is deze Volkner Performance S. De kampeervrachtwagen is speciaal gemaakt voor autoliefhebbers en heeft tussen de wielen ruimte om een hypercar als de Bugatti Chiron te stallen.

Camper, campers, 2021
Naast de Bugatti Chiron passen er ook andere auto’s in de camper. (Afbeelding: Volkner Mobil)

De camper biedt, door een uitschuifbare zijkant, een woonoppervlak van 35 vierkante meter. De leefruimte is met een bank, eettafel en een volwaardige keuken een waar appartement, en daar is de prijs ook naar.

Camper, W16
(Afbeelding: Volkner Mobil)

Voor de gigantische kampeerwagen begint het shoppen bij 2.035.000 euro. Schrijf je een pen leeg op de optielijst, dan kun je bijna 6,5 miljoen euro stukslaan op de rijdende garage.

2. Stella Vita Camper

Van een heel ander kaliber is de Stella Vita. Studenten aan de Technische Universiteit van Eindhoven bouwden geen vierkante vrachtwagen met een dikke dieselmotor, maar een heel milieuvriendelijke camper.

zonne-camper, Tu eindhoven, solar team eindhoven
(Afbeelding: Bart van Overbeeke)

Door middel van zonnepanelen op het dak is de kampeerwagen zelfvoorzienend en wekt de kampeerwagen voldoende energie op om te rijden, douchen en koffie te zetten.

Dit is de beste camper van 2022

Het Solar Team Eindhoven gaat dit jaar nog reizen met de camper. Het doel is om naar het zuidelijkste puntje van Spanje te rijden.

3. Renault Trafic Hippie Caviar Hotel

Renault liet afgelopen zomer een conceptmodel zien van de Renault Trafic Hippie Caviar Hotel. Volgens de Fransen heb je met deze buscamper een ervaring die overeenkomt met die van een vijfsterrenhotel, al is hier meer voor nodig dan de camper alleen.

Bij jouw eindbestemming kun je namelijk een soort zeecontainer bestellen die vooraf op jouw camperplek wordt geplaatst. De camper sluit je daarna aan op de uitklapbare container waardoor je een badkamer, achterdek, EV-opladers (voor o.a. het accupakket van de Trafic) en eventueel fietsen krijgt. Gaaf?

4. Camperalternatief: Morgan CX-T Plus Four

Waar het bij veel kampeerwagens draait om comfort, maakt Morgan van haar Plus Four een nogal spartaanse camper. Het tweepersoons ‘tentje’ op wielen is aangepast om de ruigste terreinen te trotseren en jouw altijd aan te laten komen op je eindbestemming. Hiervoor kreeg de fabrikant hulp van Rally Raid UK, bekend als autobouwer voor onder andere de Dakar Rally.

Morgan Plus Four CX-T
(Afbeelding: Morgan)

Zo beschikt de Plus Four over een verhoogde ophanging, dikkere draagarmen en een rolkooi. Onder deze rolkooi vind je ruimte voor twee waterbestendige koffers. Op het bagagerek kan je twee reservewielen, surfplanken of fietsen vervoeren. Veel avontuurlijker gaat het in ieder geval niet worden!

5. Outside Van Launch Pad Camper

Leuk zo’n spartaans avontuur met een Morgan, maar je kunt ook een stuk comfortabeler de wildernis in. Het Amerikaanse bedrijft Outside Van biedt bijvoorbeeld de ‘Launch Pad’, een Mercedes Sprinter die behoort tot een van de bruutste campers van het moment.

(Afbeelding: Outside Van)

Dikke offroad-banden, een bullbar en een lier om jezelf uit de modder te sleuren. Deze Sprinter is in eerste instantie gemaakt om de bossen door te cruisen opzoek naar wild om op te jagen. Is op jacht gaan niets voor jou, dan kan je geheel diervriendelijk genieten van de natuur vanuit de hangmat op het dak van de camper.

Welke camper kan op de meeste bewondering van jou rekenen? Laat het ons weten in de reacties op Facebook!

Deze camper-fabrikant maakt mini alkoof en half-integraal kampeerwagens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.