Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze camper heeft een 8,0-liter W16 aan boord, maar niet onder de motorkap

Kamperen, je kan het zo duur maken als je wilt. Zo kan je wildkamperen in een tentje of met een gigantische kampeerwagen op pad. Hoewel er vaker een grote camper voorbijkomt, slaat de Volkner Performance S werkelijk alles.

De kampeervrachtwagen heeft tussen de wielen ruimte om een hypercar als de Bugatti Chiron te stallen. Ideaal voor een multimiljonair die met zijn camper de bergpassen van de wereld gaat verkennen en extra vervoer nodig heeft om naar de Lidl te gaan voor het bijvullen van de proviandkast.

Meer een rijdend appartement dan een camper

Naast de relatief grote garage biedt Volkner een extreem luxe en ruime camper. Alhoewel camper, door de uitschuifbare zijkant is er een woonoppervlak van 35 vierkante meter te creëren en is het meer een rijdend appartement dan een kampeerauto.

Camper, W16
Naast de Bugatti Chiron passen er ook andere auto’s in de camper. (Afbeelding: Volkner Mobil)

De camper is dan ook van alle gemakken voorzien: een ruime bank met eettafel, een volwaardige keuken met vaatwasser, badkamer met ruime douchecabine en een grote ‘master bedroom’. Overal in het rijdende appartement kan je van jouw favoriete muziek genieten door een Burmester-audiosysteem van 300.000 euro.

Camper, W16
(Afbeelding: Volkner Mobil)

Om alle apparaten van elektriciteit te voorzien ligt het dak vol met zonnepanelen en is er een generator aan boord.

Een gewicht van meer dan 18 ton

De camper is in totaal 12 meter lang, 2,5 meter breed en 3,85 meter hoog. Rijklaar weegt de kampeerwagen 18 ton. Het chassis komt van Volvo en is van origine bedoeld voor bussen. Om het zware slagschip in beweging te brengen beschikt hij over een zescilinder-motor met 460 pk (Volvo) of 430 pk (Mercedes).

Camper, W16
(Afbeelding: Volkner Mobil)

De prijs van de Volkner Mobil Performance camper begint bij 2.035.000 euro en kan oplopen tot bijna 6,5 miljoen euro. Maar dan hoef je nooit meer te betalen voor een parkeerplek voor jouw Bugatti Chiron of andere (super)car.

(Afbeelding: Volkner Mobil)

Verkoopcijfers van caravans en campers blijven maar stijgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.