Ramon Mens
Ramon Mens Video 19 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo radicaal anders is de Bugatti Chiron Pur Sport – Sjoerds Weetjes #190

Hoeveel special editions van de Bugatti Veyron zijn er wel niet? Talloze en allemaal onderscheiden ze zich van elkaar door hun kleur en aankleding. Hoe anders is dat met de Chiron? Van die hypercar heeft de sportwagenbouwer voor een andere strategie gekozen en dat bewijst de introductie van de Chiron Pur Sport nog maar eens.

De Pur Sport is weliswaar een gelimiteerde uitgave, want er komen er slechts 60 beschikbaar. Maar anders dan de gelimiteerde edities van de Veyron, kun je de Pur Sport geheel naar persoonlijke wens aankleden. Hij maakt deel uit van het vaste leveringsprogramma van de Bugatti Chiron en het verkoopvolume van 60 stuks – nog niet uitverkocht – valt binnen de totaaloplage van de Chiron.

Bijzonder

Hoe je hem moet zien binnen dat gamma, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je in deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes je uit. Wat maakt de Chiron Pur Sport zo bijzonder? Waardoor onderscheidt hij zich van zowel de Chiron Sport als Chiron Supersport 300+? Waarom haalt hij slechts 350 km/h, terwijl de Sport de 400 km/h-grens doorbreekt? Wat kun je met het knopje onder het stuurwiel?

Bugatti brengt de Chiron Pur Sport in het vierde kwartaal van 2020 op de markt. Momenteel worden de ontwikkelingswerkzaamheden afgerond. Ze behelzen de fine-tuning van onder andere de transmissie en het onderstel. Het ontwerp van de auto daarentegen was begin dit jaar al bevroren, zoals dat in de auto-industrie heet.

Autosalon van Genève

Het was de bedoeling dat Bugatti de hypercar afgelopen maart op de Autosalon van Genève zou tonen. Voor die autoshow, die op het allerlaatste moment werd geannuleerd, bouwde Bugatti een showcar ofwel een model met het definitieve design en interieur, maar zonder de aandrijflijn. In plaats van de 1500 pk sterke W16-motor beschikt de showcar over een kleine elektromotor. Daardoor kan het designmodel wel verreden worden.

Wat je absoluut nog meer moet weten over de Bugatti Chiron Pur Sport vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je in een aflevering 190 van Sjoerds Weetjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.