Autovisie
Autovisie Video 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom Lotus voor 340R kachel verruilde voor 12V-aansluitingen | Sjoerds Weetjes 312

Een van de meest bijzondere creaties op basis van de Lotus Elise is zonder twijfel de 340R. Maar de heren en dames uit het Engelse Hethel beperkten zich voor het unieke pakket van de open tweezitter niet tot de auto alleen. Waar Lotus mee kwam, vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes.

Sjoerds Weetjes #90: Waarom is deze Lotus Exige GT3 uniek?

De Lotus 340R verscheen als concept car op een Engelse autotentoonstelling in 1998. Het model droeg toen de toevoeging concept. In slechts negen maanden tijd werd de auto, waarvoor geen productieplannen bestonden, ontwikkelt tot straatauto met als hoofddoel rijden op het circuit. De bouw van de 340R startte in 2000. De productiestart was ietwat vertraagd, maar de gelimiteerde oplage kon precies binnen nieuwjaarsdag en oudejaarsdag worden gemaakt. Lotus bouwde er slechts 340.

Wat de 340 exemplaren van de 340R zo bijzonder maken, vertelt Sjoerd je in deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij laat je iets zien wat Lotus voor de eigenaren van de 340R had bedacht om altijd met de open sportwagen te kunnen rijden. Het is iets dat tegenwoordig heel zeldzaam is. Het was dan ook een lange zoektocht naar de juiste auto, die uiteindelijk met behulp van de Antwerpse dealer werd gevonden. Een van de 340R heeft zijn 340R-pakket compleet!

Sjoerds Weetjes Lotus 340R

In aflevering 312 staat de Lotus 340R centraal. Ben je liefhebber van Lotus kijk dan ook aflevering 81 over de naam Elise, aflevering 90 over de straatlegale Exige GT3 of aflevering 266 over de nieuwe Emira. In Sjoerds Weetjes praat Sjoerd je bij over specifieke modellen of bijzondere items op een auto. Niet alleen zet hij de auto centraal, hij geeft ook inzicht over de autowereld. Zo maakte hij ooit een uitzending over het camoufleren van auto’s, het bouwen van concept cars en over adaptief AdBlue.

Is deze Audi RSQ8 de nachtmerrie van de Lamborghini Urus? Sjoerds Weetjes 311

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.