Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 11 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

De heetste hatchback? – Mercedes-AMG A45 S vs. Renault Mégane Trophy-R – Video

Zowel Mercedes-AMG als Renault Sport claimt de ultieme hete hatchback te hebben, maar de filosofieën erachter verschillen hemelsbreed. Wie krijgt gelijk? In deze video geeft Autovisie-redacteur Dries van den Elzen het antwoord!

Eigenlijk komt het allemaal neer op de aloude vraag of meer beter is, of minder juist meer. Naar een winnaar zijn we hier niet op zoek. Daarvoor verschillen beide concepten en doelgroepen veel te veel van elkaar. Maar we willen wél weten of een Mercedes-AMG ‘hyperhatch’ met 421 pk en koppelsturende vierwielaandrijving net zoveel rijplezier serveert als een auto waarvan we op voorhand al kunnen stellen dat-ie in de Autovisie Top 10 van 2020 eindigt.

Light is right

Zoals ook de illustere voorgangers van de Mégane Trophy-R deden, waarbij de bizarre R26.R(adicale) zelfs een plekje in onze Top 10 aller tijden heeft verworven. Meer vermogen dan 230 pk had je daarin niet nodig om jezelf te overtuigen van de stelling dat light écht right is. Om precies te zijn: 1325 kilo rijklaar. Dat de veel grotere Trophy-R slechts 56 kilo meer naar de weegbrug torst, mag je vandaag de dag gerust een prestatie van formaat noemen. Bovendien produceert diens 1,8-liter turbo 70 pk extra voor een totaal van 300, zodat de pk-gewichtsverhouding aanzienlijk beter is.

Maar hoewel de AMG maar liefst 310 kilo zwaarder is dan de Trophy-R, scoort hij met 3,9 kilo per pk nog een tandje beter dan de Mégane met 4,4 kilo per pk. Dat kan nog spannend worden…

Het volledige verhaal over deze twee hatchbacks lees je in Autovisie Magazine nummer 5, dat vandaag nog in de winkels ligt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.