Autovisie
Autovisie Nieuws 12 mrt 2020

EXCLUSIEF: Bugatti beperkt leveringsprogramma Chiron

Van de in totaal 500 te bouwen exemplaren van de Bugatti Chiron zijn er nog enkele tientallen exemplaren beschikbaar. Toch sluit Bugatti nu de orderboeken voor het ‘basismodel’.

De bestelformulieren voor de Chiron zijn op. Bugatti heeft in zijn bestelsysteem alleen nog de Sport en de kakelverse Pur Sport staan. De autobouwer richt zich enkel op de twee lichtgewicht versies. Dat betekent overigens direct dat de vanafprijs van de Chiron 160.000 euro (exclusief belastingen) hoger ligt, maar dat is een te verwaarlozen bedrag als je toch al zo’n drie miljoen euro (zonder belastingen) inclusief enkele opties gaat uitgeven.

Orders omgezet

Dat de Chiron zonder toevoeging niet meer te bestellen is, betekent natuurlijk niet dat de uitvoering direct uit productie is. Ook dit jaar en volgend jaar vervaardigt Bugatti de Chiron. Enkele klanten hebben hun order omgezet naar een Pur Sport. Van de Chiron zijn momenteel iets meer dan 250 exemplaren aan gefortuneerde klanten afgeleverd. De verkoopteller staat al boven de 400. De autobouwer denkt de laatste auto uit de Chiron-familie, inclusief de Sport, Pur Sport en Supersport, in 2023 te bouwen.

60 maal Pur Sport

Het nieuws volgt kort nadat Bugatti het leveringsprogramma van zijn hypercar verrijkte met de Pur Sport. Deze gelimiteerde uitvoering, waarvan de oplage op 60 stuks ligt, komt boven de Sport, maar is er een van een ander kaliber. De Pur Sport valt net als de Sport binnen de gelimiteerde oplage van 500 stuks. Dat geldt bovendien voor de 20 stuks van de Noire Sportive en Noire Élégance, alsmede de 20 exemplaren van de 110 Ans Bugatti. De coachbuilt-edities Divo, La Voiture Noire en Centodieci vallen buiten de gelimiteerde 500 stuks. Bugatti maakt van de Divo 40 exemplaren.

De levering van de eerste exemplaren start binnenkort. Pas in 2021 zullen de laatste klanten hun auto ontvangen. Daarna vervaardigt de fabrikant de La Voiture Noire, maar dat betreft slechts één auto. Van de Centodieci, volgens het merk tevens het laatste coachbuilt-model op basis van de Chiron, staat tien exemplaren gepland. De fabrikant heeft voor de 51 auto’s reeds klanten. Bugatti bouwt de types tussen de Chirons door.

Foto’s: Jerome Wassenaar