Autovisie
Autovisie Video 6 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

GT-R Pro is Mercedes-AMG’s versie van de 911 GT3 RS – Sjoerds Weetjes #172

Formule 1-coureur Lewis Hamilton mocht dan bij de lancering van de Mercedes-AMG GT-R betrokken zijn, hij leverde geen bijdrage aan de ontwikkeling van AMG’s sportwagen. Toch heeft de GT-R racegenenen, zeker in de hier getoonde Pro-uitmonstering. In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes duikt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen samen met jou in de GT-R Pro. Want wist je dat deze uitmonstering nooit gepland stond of dat de GT-R Pro intern een Porsche-aanduiding droeg?

Op het moment dat Mercedes-AMG in 2016 de GT-R aan de wereld toonde, werd in Affalterbach al gewerkt aan de overtreffende trap van het topmodel. Het project heette GT-RS, waarbij de RS-aanduiding uiteraard voor Rennsport staat. De ervaringen die Mercedes op dat moment met de GT-raceversies op verschillende circuits opdeed werden vertaald naar een straatversie. De GT-R Pro verscheen in november 2018 en ging in het jaar daarop in productie. Mercedes-AMG bouwt slechts 750 stuks, waarvan twee exemplaren via het officiële verkoopkanaal naar Nederland zijn gekomen. Eén daarvan mocht Sjoerd gebruiken voor een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes.

Sjoerds Weetjes

Elke week neemt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je mee in het bijzondere verhaal van een bepaald model of belicht hij een specifiek kenmerk van een auto. In de vorige uitzending legde hij uit waarom de carrosserie van de Audi RS6 Avant niet breder kon dan hij nu is. Eerder legde hij uit waarom de Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 alles heeft waar AMG juist niet voor staat, praatte hij je bij over de speciale geboorte van de Jaguar XJ220, richtte hij de schijnwerpers op de kleurrijke Volkswagen Polo Harlekin en verklapte hij het geheim van een concept car. Een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes zie je elke vrijdagmiddag op Autovisie.nl en Youtube.com/autovisie. Abonneer je op het Autovisie-kanaal zodat je geen video mist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.