Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 3 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Waarom de Audi A2 last had van de Mercedes A-Klasse-elandtest | Sjoerds Weetjes 372

Toen Audi tijdens de IAA in 1997 zijn concept car Al2 presenteerde, stond er op het eerste gezicht een opvallend gestileerd studiemodel. Maar de auto was bedoeld voor serieproductie.

Hoewel de auto één-op-één in productie zou gaan, stond er uiteindelijk toch een afwijkende hatchback in de showroom. Hoe dat komt, legt Sjoerd van Bilsen je uit in deze aflevering van Sjoerds Weetjes.

Audi A2 was droomproject

Met de Audi Al2 ging een droom van de toenmalige Volkswagen-hotshot en technisch goed onderlegde Ferdinand Piech in vervulling. Hij wilde als eerste in de wereld een ultrazuinige auto bouwen.

Zo noemden de ontwerpers de nieuwe Rolls-Royce | Sjoerds Weetjes 371

Hoe dat hem afging, legt Sjoerd je onder andere uit in deze video over de Audi A2. Maar er is meer met Audi’s kleinste model van de jaren 90 aan de hand. Sjoerd duikt in de historie van de vijfdeurs hatchback.

Audi A2 Color Storm

Als hoofdrolspeler treedt de A2 in de speciale editie Color Storm op. De uitvoering kwam pas later in de carrière van de A2. Hij was er in drie kleuren, inclusief deze gele tint. De extra aankleding bestond onder andere uit de kunststoffen wielkastverbreders en de unieke stoelbekleding.

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Elke vrijdag verschijnt op Autovisie.nl en op Youtube.com/autovisie een nieuwe video, waarin Sjoerd of een specifiek model of een accessoire bespreekt.

Waarom Opel de GT eigenlijk niet zag zitten | Sjoerds Weetjes 370

Sjoerd maakte hij eerder video’s over het moeizame designproces van de eerste generatie Audi R8 Spyder, het verhaal achter de draaibare lichtunits van de DS 7 Crossback en de gedachte achter BMW’s GT-modellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.