Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Is de Volvo C40 terecht 1500 euro duurder? – Review

Volvo doet hetzelfde als de rest van de autowereld en komt met een SUV-coupé. Hij heet de C40 en is de coupé-broer van de XC40. Maakt-ie z’n meerprijs van 1500 euro waar?

Het is een absolute trend in de autowereld: de SUV-coupé. BMW was er jaren geleden als eerste bij met de X6 (alhoewel SsangYong nóg eerder was met de Actyon), maar vooral het laatste jaar zijn er enorm veel van dit soort auto’s bijgekomen. Denk aan de Sportbacks van Audi, de ID.5 van Volkswagen en de Arkana van Renault. Ook Volvo gaat overstag en komt met een SUV-coupé: deze C40.

Volvo C40

Lager dan XC40

Simpelgezegd is dat een Volvo XC40 met een aflopende daklijn. De fabrikant meldt zelf dat het dak 6 centimeter lager ligt dan bij de SUV-versie, maar dat is deels waar. Tot de B-stijl zijn beide auto’s identiek. Volvo meet de hoogte echter op het punt van de dakantenne. Die ligt bij zowel de XC40 als de C40 helemaal achterop het dak, en dát is het punt waar deze auto lager is. Vandaar het verschil.

YouTube en Flitsmeister straks (veilig) in je Volvo

Het front is ook iets hertekend ten opzichte van de XC40, maar dat verschil zal er volgend jaar niet meer zijn. Dan krijgt de XC40 namelijk een facelift en ziet-ie er dus hetzelfde uit als de C40. Het draait bij deze auto allemaal om de achterzijde. Die heeft dus een aflopende daklijn, maar ook unieke lichtunits. Daarnaast heeft de C40 een spoiler en enkele aerodynamische elementen op het dak. Niet alleen voor de show: door die coupé-lijn is deze C40 wat efficiënter en haalt-ie meer kilometers uit het batterijpakket. 444, om precies te zijn.

Alleen elektrisch

Qua aandrijflijnen is er geen verschil met de XC40. Althans, op het gebied van elektrische versies, want deze C40 komt er enkel met een volledig elektrische aandrijflijn. Benzinemotoren en stekkerhybrides komen niet naar de C40.

In eerste instantie verschijnt de C40 als variant met twee elektromotoren, goed voor 408 pk en 660 Nm. Identiek aan de configuratie in de XC40 en Polestar 2. Het accupakket meet 78 kWh, laden kan met een maximaal vermogen van 150 kW. Van 10 naar 80 procent laden duurt zo’n 40 minuten.

Duurder

Later dit jaar verschijnt de C40 op de markt. Het model is in de basis 1500 euro duurder dan de XC40. Of-ie dat waarmaakt? In de video geven we je het antwoord!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.