Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 28 okt 2021

YouTube en Flitsmeister straks (veilig) in je Volvo

Volvo maakt sinds de komst van de elektrische XC40 gebruik van softwarevoorzieningen die in samenwerking met Google zijn ontwikkeld. Welke uitbreidingen staan er de komende tijd op het programma?

Geen eigen digitale voorzieningen meer, maar een interface die in samenwerking met Google is ontwikkeld. Dat is de keuze die Volvo voor de toekomst heeft gemaakt. De fabrikant is daarin niet de enige, want ook Ford en General Motors gaan op de Google-tour en ontwikkelen dus softwarevoorzieningen voor hun auto’s in samenwerking met de techgigant uit Californië.

Waarom de Volvo C40 de nieuwe S40 is – Sjoerds Weetjes 261

Volvo C40 Recharge

Google Maps

Concreet komt dat er nu op neer dat bijvoorbeeld Google Maps als navigatiesysteem dient in huidige Volvo’s. Ook hebben de auto’s toegang tot de Google Play Store, waar verschillende apps kunnen worden gedownload. Denk daarbij aan Spotify en andere radio- of podcast-applicaties.

Heel veel meer heeft die applicatiewinkel nu nog niet te bieden in een Volvo, maar daar komt verandering in. Dat laat Sanela Ibrovic, Head of Connected Experience bij Volvo, weten in een gesprek aan Autovisie. “We willen heel graag meer applicaties toevoegen aan de Play Store, maar dat is niet eenvoudig. Al die apps moeten namelijk naadloos samenwerken met de auto en mogen de bestuurder op geen enkele manier slecht beïnvloeden. Veiligheid is een van onze belangrijkste thema’s en dat is ook hier van toepassing”, zo laat Ibrovic weten.

Smartphone

Het doel van Volvo is in ieder geval om de infotainment-ervaring overeen te laten komen met die van een smartphone. Op de vraag of daarom ook applicaties als YouTube (voor tijdens het laden) en Flitsmeister hun weg naar de auto zullen vinden, antwoordt ze hoopvol. “Of we het nu willen of niet, ons dagelijkse leven is gebaseerd rondom de smartphone. Die werkt zo gemakkelijk en intuïtief, dat we zo’n zelfde ervaring willen creëren met de infotainment-voorzieningen in onze auto’s. Dus over de apps die je net noemt: we werken er hard aan om die te integreren in ons systeem, zodat mensen al hun geliefde applicaties op een veilige en eenvoudige manier tijdens het rijden kunnen gebruiken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.