Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 25 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen Museum Wolfsburg: Autospot – Video

Als je de volledige geschiedenis van Volkswagen wilt ontdekken, moet je niet naar de autobouwer zelf gaan. Op steenworp afstand ligt namelijk een veel betere plek. Loop met ons mee door het Volkswagen Museum in Wolfsburg.

Zeg je Volkswagen, dan zeg je Autostadt. Maar toch is dat niet de perfecte plek om alles over het merk te weten te komen en de volledige historie te ontdekken. Nee, daarvoor moet je letterlijk even een blokje om lopen. Het Stiftung AutoMuseum Volkswagen is in handen van een stichting liefhebbers en is gevestigd in de Dieselstrasse. Wat er te zien is, zie je in onderstaande video.

De tentoongestelde auto’s zijn in handen van verschillende partijen. Zelf bezit de stichting ook auto’s. Andere types komen via bezitters, die hun auto er stallen, terwijl Volkswagen er zijn studiemodellen onderbrengt. Achter het museum is een opslag, waar de modellen uit de fabriek staan. De ruimte is echter niet voor het publiek toegankelijk.

Bezoekersinfo

Door de inbreng van verschillende partijen ontstaat er een collectie van zo’n 150 auto’s. Het museum claimt dat het aanbod snel wisselt, omdat veel modellen door hun eigenaren nog steeds actief op de weg zijn. Bovendien, het merk heeft zoveel auto’s in opslag, dat een roulatie van het aanbod eenvoudig mogelijk maakt. Bezoekinfo: Stiftung Auto Museum Volkswagen, Dieselstrasse 35, 38446 Wolfsburg –Geopend van 10.00 tot 17.00 uur, maandag gesloten –entreeprijs € 6,-

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.