Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 24 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Ferrari: ‘een supercar speciaal voor vrouwen ontwerpen is dom’

Een Ferrari speciaal ontwikkeld voor een dame? Die gaat er niet komen. De Italiaanse supercarfabrikant denkt dat dit een heel domme stap zou zijn.

De dames onder ons vechten hard voor gelijke behandeling, en die krijgen ze bij Ferrari. De Italianen peinzen er namelijk niet over om een afgezwakte en schattigere versie van één van hun supercars speciaal voor de dames te maken. Niet omdat ze de vrouwelijke doelgroep niet willen bedienen, in tegendeel zelfs. Ferrari beweert dat ze de vrouwen het juist goed bedienen door goede en krachtige auto’s te maken.

Sportauto

“We weten dat er flink wat dames zijn die in een Ferrari willen rijden. Wij hebben dan ook geleerd dat deze dames helemaal geen ‘Ferrari voor vrouwen’ willen rijden,” vertelt Enrico Galliera, Ferrari NV’s Chief Marketing en Commercial Officer, tegenover Arabian Business. “Een vrouw die een sportauto wil, wil een sportauto. De fout die autofabrikanten maken en die wij niet proberen te maken, is een auto speciaal voor dames ontwerpen. Ik ontwerp een auto die emotie opwekt. Op dat gebied hebben mannen en vrouwen dezelfde wensen.”

Ferrari F8 Tributo

Het weigeren van het ontwerpen van een ‘vrouwen-Ferrari’ heeft ook te maken met de mannelijke klanten van het merk. Volgens de autofabrikant zou het namelijk flinke imagoschade oplopen onder de mannen als het met een auto speciaal voor dames zou komen. Iets dat uiterst ongewenst is, aangezien een Ferrari nog altijd het meest door mannen wordt gekocht.

“Als je in de sportauto-wereld een minder krachtige en agressieve Ferrari uitbrengt, zal geen enkele man die kopen. Zij willen geen vrouwenauto. En de dames zullen hem ook niet kopen, want ze willen niet gediscrimineerd worden. Waarom zouden zij een minder krachtige auto moeten hebben?” voegt Galliera toe.

Ferrari Roma

Roma

En hoewel Ferrari dus niet met een damesauto komt, ziet het wel een stijging van het aantal vrouwelijke klanten. Dat komt volgens het merk niet omdat één specifiek model goed ligt bij de dames, maar omdat het vrouwen meer betrekt bij het merk. Dat doet het bijvoorbeeld in de vorm van het organiseren van activiteiten voor koppels. Maar tegelijk zegt Galliera dat de nieuwe Roma extra goed in smaak zal vallen bij de dames. “Het is in alle opzichten een echte Ferrari en kan door iedereen bestuurd worden, maar het design van de auto is minder agressief en meer elegant. Daardoor zou de angst voor de auto minder moeten zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.