Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 25 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Autovisie Supertest 2019: de hot laps tot nu toe inclusief commentaar!

Van de eerste zeven auto’s uit de Autovisie Supertest is inmiddels een hot lap op Youtube verschenen. De rustige kerstdagen zijn een goed moment om even terug te blikken.

Op ons YouTube-kanaal kun je met Peter Kox rondrijden over het TT Circuit van Assen. Daar kun je inmiddels zeven van de dertien auto’s die meededen aan de Supertest vinden. Hieronder hebben we de video’s, inclusief een korte testnotitie van de man wiens handen in elke video om het stuur zijn gewikkeld, even voor je op een rijtje gezet.

Audi TT RS

“Deze auto heeft een goede schakelindicator, al zou hij nog iets sneller op de flippers mogen reageren. De remmen zijn zo goed dat ze misschien te veel bekrachtigd zijn. Er is geen spoor van drop-off; het rempedaal voelt steeds precies hetzelfde. Dat geeft veel vertrouwen. Topauto!”

Lotus Evora GT 410 Sport

“Vroeger waren Lotussen altijd leuk voor een track day en verder niks. Maar deze heeft toch een beetje comfort. Het is zo’n leuke auto! Geen onderstuur, geen overstuur, helemaal niks. Hij voelt aan als een soort spartaanse mini-Porsche!”

McLaren 720S

“Dit is de enige auto in deze Supertest waarbij de schakelflippers meedraaien en dat is een groot voordeel. De zitpositie is goed, je krijgt de juiste informatie en het piepje voor het schakelmoment is goed getimed. Het klopt echt allemaal. Over smaak valt te twisten qua design, maar dat is het dan ook wel.”

Ford Focus ST

“De motor trekt overal, daardoor moet je naar de toerenteller kijken. De besturing had wat scherper gemogen, je wilt meer voelen van de krachten op de neus. maar dat is niet zo erg omdat het verder een heel goede auto is. Goede kanshebber in deze Supertest!”

Toyota GR Supra

“Softe en wollige auto. De remmen zijn wel oké, maar je krijgt er geen contact mee. De motor is ook vrij stil. Je kunt er vast heerlijk mee langs de Côte d’Azur rijden, maar het is een listig ding op het circuit tijdens deze natte Supertest.”

Alfa Romeo Stelvio Q

“Hij is snel, zeg! De versnellingsbak schakelt mooi en communiceert goed, maar de auto is wel wat onrustig. De besturing is ook goed maar wel gevoelig, en je moet er heel delicaat mee omgaan.”

Alpine A110S

“Wat een herrie maakt dit ding! Maar hij geeft wel snelheidsbeleving. Het vermogen is mooi lineair en hij geeft schakelmomenten goed aan. Besturing is erg goed, de auto geeft veel feedback. Leuk ding!”

De reguliere Alpine A110 won vorig jaar onze Supertest. Ben je benieuwd wat hoe hij dit jaar presteerde in een veld met hevige concurrentie, lees dan ons magazine dat nu overal in de winkels ligt. Maar ook de komende dagen kun je nog genoeg spectaculaire rondes verwachten op ons kanaal. Dit heb je nog van ons tegoed:

  • Audi R8 Performance
  • Mercedes-AMG CLA35
  • Porsche 718 Cayman GT4
  • Tesla Model 3 Performance
  • Ferrari F8 Tributo
  • Lamborghini Huracán Evo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.