Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Sjoerds Weetjes 10 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Bentley durfde met GT3-R niet voluit te gaan | Sjoerds Weetjes 334

Als je vindt dat deze Continental GT er racy uitziet, welnu, dat was ook de bedoeling. Rond 2013 racete Bentley met de coupé in het GT3-kampioenschap en de heren en dames in het Engelse Crewe vonden dat je die deelname moest vertalen naar de straat. En zo verscheen de Continental GT3-R.

Sjoerd van Bilsen neemt je mee naar 2013, toen Bentley de GT3-R uitbracht. Het was een gelimiteerde uitgave, want de GT3 R is nu niet bepaald een uitvoering die bij het prestigieuze merk past.

Bentley durfde met GT3-R niet voluit te gaan

Toch kwam hij er en zoals Bentley dik tien jaar daarvoor terugkeerde op Le Mans, was de race-deelname niet bedoeld om het sportieve karakter van de zwaarlijvige Continental GT te benadrukken, maar om een jonger publiek aan te spreken. En voor die jeugdigere kopersgroep was de gelimiteerde GT3 R bedoeld. Hij viel onder de hoede van Bentley Motorsport, dat ook de scepter zwaaide over de GT3-racewagen.

Bentley GT3R, sjoerds weetjes
(Afbeelding: Autovisie)

De autosportdivisie legde een directe link tussen de straatversie en het circuitmonster. Enerzijds moest de race-auto voor hogere verkoopcijfers van de straatauto’s zorgen, anderzijds moest de opvallende Continental GT de autosportdeelname onder de aandacht brengen. Om dat te bereiken kreeg het gelimiteerde exemplaar voor de openbare weg enkele kenmerkende elementen van de circuitbeul mee.

Daaronder de witte carrosseriekleur met zwart/groene striping. Dat niet iedereen daarvan gecharmeerd was, bleek al snel, zo legt Sjoerd je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes uit. Hij geeft tevens aan wat de GT3-R zo bijzonder maakt. Sjoerd verklapt tevens wat Bentley van plan was, maar uiteindelijk niet durfde uit te voeren.

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Elke vrijdag verschijnt een nieuwe video waarin Sjoerd een specifiek onderwerp belicht. Dat kan bijvoorbeeld een bijzondere optie of een speciaal model zijn. Zo onthulde Sjoerd eerder exclusief de Porsche 911 GT3 RS, corrigeerde hij Bentley vanwege de B-wing, legde hij uit hoe auto’s worden gecamoufleerd en mocht Sjoerd als enige journalist in de designkamer van Bugatti nooit eerder getoonde studiemodellen filmen.

Waarom Bentley BATUR geen Bacalar met vast dak is | Sjoerds Weetjes 315

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.