Autovisie
Autovisie Sjoerds Weetjes 21 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Onthuld: geheime studiemodellen van Bugatti – Sjoerds Weetjes #170

Bij hoge uitzondering en met toestemming van ceo Stephan Winkelman mocht Autovisie de designstudio van Bugatti betreden en meerdere projecten zien die nooit het daglicht zagen. En waar normaliter fotograferen en filmen verboden is, mocht Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen als enige buitenstaander wereldwijd de studiemodellen met jullie op video delen.

Barchetta

Maak kennis met de Bugatti Atlantic, de Rembrandt en de Veyron Barchetta. Drie modellen die de designafdeling ontwierp, maar waar stuk voor stuk dikke vette strepen door heen gingen. Waarom? Dat legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in aflevering 170 van Sjoerds Weetjes.

Hij vertelt je het verhaal achter de drie studiemodellen en maakt wereldkundig waarom de Chiron niet gepland stond. Het had zelfs weinig gescheeld of de hypercar van Bugatti was er nooit geweest. Dit en meer nooit eerder vertaalde verhalen hoor en zie je in Sjoerds Weetjes 170. Een unieke video.

Sjoerds Weetjes

Elke week belicht Sjoerd het bijzondere verhaal achter een auto. Denk aan de ontstaansgeschiedenis van de Jaguar XJ220, de krankzinnige vulopening voor de ruitensproeiervloeistof van de Alfa 4C, de geheimen van autocamouflage en de keuze van een knipperende dakvin op een Mini Clubman. Sjoerd praat met ontwerpers en topfunctionarissen van autoconcern en duikt in alle details. Zijn passie deelt hij graag met jou via de Autovisie-serie Sjoerds Weetjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.