Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Sjoerds Weetjes 8 mrt 2024
Leestijd: 1 minuut

Waarom de Mazda CX-9 hier niks te zoeken had | Sjoerds Weetjes 390

Toen de Mazda CX-9 in 2006 debuteerde, was de Nederlandse importeur heel duidelijk: de CX-9 is niet voor Europa bedoeld. Toch verscheen-ie op de officiele Nederlandse prijslijst.

Na de presentatie van de Mazda CX-9 verscheen de zevenzits crossover niet meteen op de Nederlandse markt. Het duurde enkele jaren. En dat had niks met de Europese homologatie te maken.

Mazda CX-9 voor de VS

Met de CX-9 introduceerde Mazda zijn veruit grootste crossover. De auto was voor de Noord-Amerikaanse markt bedoeld en maakte ook carrière in Australië. In Europa zou de CX-7 het topmodel zijn.

Dit ‘geheime project’ is de eerste supercar van AMG | Sjoerds Weetjes 389

Waarom dat toch even de grote Mazda CX-9 werd, legt Sjoerd van Bilsen je uit in Sjoerds Weetjes 390. Hij neemt je vijftien jaar terug mee in de tijd en geeft je de enige reden waarom de CX-9 hier kwam.

Sjoerds Weetjes 390

Inmiddels is Sjoerd aanbeland bij aflevering 390 van Sjoerds Weetjes. In iedere wekelijkse video staat één onderwerp centraal.

Porsche 959 angstaanjagend voor Volkswagen-testrijders | Sjoerds Weetjes 388

In eerdere afleveringen legde Sjoerd uit hoe auto’s worden gecamoufleerd, waarom bepaalde auto’s in een witte verpakking bij de dealer arriveren, hoe Peugeot de e-Legend bouwde, waarom DHL verdient aan een Aston Martin GT12, waarom er een Maserati MC12 Corsa met kentekenregistratie bestaat, hoe Mercedes op het idee van een inklapbare hardtop voor de SLK kwam en waarom er uiteindelijk geen opvolger voor de Opel Mokka klaar stond.

Iedere vrijdag om 16:00

Elke vrijdag publiceert Autovisie een nieuwe aflevering op Autovisie.nl en op Youtube.com/autovisie. Mocht je eerdere afleveringen hebben gemist, check dan de afspeellijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.