Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Review 23 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Rijtest Peugeot e-308 SW: helaas bestaat de Opel Astra Electric

Nederland is gek op stationwagens en moet gek worden op elektrische auto’s. Één plus één is 308, zou je dan zeggen. De Peugeot e-308 SW voor de duidelijkheid. 

De Peugeot e-308 SW staat op het bekende EMP2-platform van de Stellantis-groep. De opgewaardeerde variant daarvan welteverstaan. Dat betekent 156 pk en 270 Nm op de voorwielen, terwijl een 51 kWh-accu een range van 409 kilometer mogelijk moet maken. In de praktijk ligt die range eerder in de buurt van 300 kilometer. Als het koud is, gaat daar nog een flinke hap uit.

Geen voorverwarming voor de Peugeot e-308 SW

Laden kan de e-308 SW met maximaal 100 kW als de condities dat toelaten. De elektrische C-segment stationwagen heeft namelijk geen functie om de batterij voor te verwarmen om ook bij lage temperaturen de opgegeven 30 minuten laadtijd van 20 tot 80 procent state of charge te garanderen.

Stevige prijs

De basisprijs voor de Peugeot e-308 SW is 44.885 euro en de vijfdeurs hatchback is 1.300 euro voordeliger. Daar gaat nog 2.950 euro aan overheidssubsidie vanaf. Ook in 2024. Weet wel dat de elektrische varianten van de Opel Astra met dezelfde techniek 3.500 euro voordeliger zijn.

Haarscherpe Tesla Cybertruck-foto’s van interieur en frunk gelekt

Is het budget nog iets krapper, maar is veel ruimte wel gewenst? Dan is ervoor nog minder de MG5 Electric. Voor het bedrag van de e-308 SW kan Tesla ook een Model 3 of Model Y leveren met meer vermogen en meer range.

e-308 SW

Peugeot

7 Score

Pluspunten

  • Ruime station
  • Goede rijeigenschappen
  • Stil

Minpunten

  • Achteras stug afgeveerd
  • Opel Astra Sports Tourer 3.500 euro goedkoper
  • Geen batterijvoorverwarming

Kansrijk door het beperkte aantal concurrenten. Geen wonder der range of laadtechniek, maar wel een verfijnde, ruime en aantrekkelijke elektrische stationwagen. Daar zijn er nog maar weinig van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.