Autovisie
Autovisie Video 11 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Range Rover Velar SVA (2019) – Test – Autovisie TV

Range Rover gaat de strijd aan met de krachtigere SUV’s van deze wereld. De Range Rover Velar SVA moet met zijn 550 pk sterke vijfliter V8 weerstand gaan bieden tegen de bijvoorbeeld de BMW X4M en de Porsche Macan Turbo, maar lukt dat ook? Dries van den Elzen vertelt het je.

De Range Rover Velar is alweer bijna twee jaar op de markt en gedurende die periode kwam hij bepaald geen aandacht tekort. Wat wil je ook, met een SUV die er zo fraai uitziet. Alsof hij als conceptcar regelrecht van de beursvloer is weggereden.

Special Vehicle Operations

Maar om het succes voort te kunnen zetten ontbrak er nog iets aan de Velar prijslijst: een absolute smaakmaker om het op te nemen tegen pk-beulen als de BMW X4M, Mercedes-AMG GLC 63S, Porsche Macan Turbo en natuurlijk de Jaguar F-Pace SVR uit eigen huis. Daarom is dit de 173.650 euro kostende Range Rover Velar SVA, wat staat voor Special Vehicle Operations Autobiography Dynamic Edition. Een lange naam voor wat feitelijk een Velar is met een monsterlijk dikke 550 pk vijfliter V8 met compressor en een onderstel dat iets meer op dynamiek dan comfort is afgestemd.

We kennen Special Vehicle Operations al ondermeer van modellen als de F-Pace SVR en Range Rover Sport SVR. Deze hebben dezelfde motor als de Velar maar zijn er desondanks niet direct mee te vergelijken. De SVR-modellen zijn namelijk compromisloos op sportiviteit gericht, deze Velar SVA meer op luxe om zo keiharde interne concurrentie te vermijden.

Ultieme reisauto

Zie deze Velar eerder als een ultieme reisauto met een overschot aan vermogen. Zulks is ook in het interieur terug te zien, waar geen racekuipen staan maar comfortabele zetels. Ook is het uiterlijk relatief ingetogen gebleven. Een smaakvolle verschijning als de Velar mag je natuurlijk niet verpesten met grof spoilerwerk of een felle kleur. Of Range Rover met de Velar SVA is geslaagd in zijn opzet? We hebben het voor je uitgezocht op een mooie testroute in het achterland van Barcelona.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.