Autovisie
Autovisie Nieuws 19 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Land Rover verfijnt Range Rover Velar

Traditiegetrouw voert Land Rover halverwege het jaar enkele aanpassingen aan de uitrusting door, zo ook dit jaar. Voor het Modeljaar 2020 krijgt de Range Rover Velar onder andere andere banden en dat is goed nieuws voor de Nederlandse markt.

De Range Rover Velar staan voortaan op banden met een lagere rolweerstand. Doordat de banden minder wrijving kennen, daalt het verbruikscijfer van de auto. En een lager verbruik betekent weer minder CO2-uitstoot en dat betekent weer minder BPM-straf. Nu gaat het om een paar grammetjes, maar alle beetjes helpen. De banden worden in verschillende maten aangeboden, te weten 18, 19 en 20 inch.

Apple Carplay en Android Auto

Naast de andere banden krijgen de Velars voor het Modeljaar 2020 standaard de beschikking over Apple CarPlay en Android Auto, zodat je het scherm van de smartphone te zien krijgt op het centrale display op het dashboard. De bediening van de smartphone verloopt vervolgens via het touchscreen van de auto. Muziek en navigatie zijn zo te gebruiken tijdens het rijden, terwijl je ook spraakopdrachten kunt uitvoeren.

Stoelen

Specifiek voor de uitrustingsniveaus S en SE zijn de herziene stoelen op de voorste zitrij. Ze elektrisch verstelbaar en kunnen op veertien verschillende manieren versteld worden. Voor de lendensteun is keuze uit vier standen.

 

Partikelfilter

Recent kondigde Land Rover al een nieuwe versie van de Velar aan, de SVAutobiography Dynamic Edition. Dit topmodel beschikt over een 5,0 liter V8-motor met compressor en 550 pk op de vier aangedreven wielen. Overigens beschikken alle benzine- en dieselmotoren nu over een partikelfilter en voldoen de krachtbronnen aan de Euro 6d-TEMP-certificering. De diesels leveren 180 tot 300 pk. De benzineblokken zijn goed voor 250 tot 300 pk, waar nu dus de SVAutobiography Dynamic Edition aan wordt toegevoegd met een V8-motor van 550 pk.

 

Prijzen

De prijzen van de Velar Modeljaar 2020 worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.