Autovisie
Autovisie Nieuws 5 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze Range Rover Velar heeft 550 pk!

De afdeling Special Vehicle Operations (SVO) van Jaguar Land Rover hoeft zich niet meer te richten op de Range Rover SV Coupé, want die is afgeschoten. Het volgende SVO-project dient zich echter al aan: de Land Rover Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition. Een hele mond vol. Land Rover levert hem slechts één jaar en vraagt 171.760 euro voor deze uitmonstering.

Topmodel van Velar-familie

De Velar SVAutobiography Dynamic Edition – zoals we hem kortweg maar even noemen – vormt het topmodel van de Velar-familie en is ontwikkeld door SVO. Onder de motorkap lepelt Land Rover de welbekende 5,0-liter V8 Supercharged-benzinemotor met 550 pk. Daarmee sprint de Velar in 4,5 seconden naar 100 km/h en haalt hij een topsnelheid van 274 km/h.

Variable Active Exhaust System

Vierwielaandrijving, een Active Rear Locking Differential, een automatische achttrapstransmissie, en verder aangescherpte besturing en luchtvering zijn andere highlights van de SVAutobiography Dynamic Edition. De aandrijflijn kan, als de situatie daarom vraagt, het volledige vermogen naar de achterwielen sturen. Ook mogen we de volgende zaken niet vergeten: snelheidsafhankelijke Electric Power Assisted Steering en een 7,1 kilogram zwaar sportuitlaatsysteem met Variable Active Exhaust System (vlinderkleptechnologie) dat het kenmerkende V8-geluid optimaliseert.

Eenvoudig te herkennen

De SVAutobiography Dynamic Edition is eenvoudig te herkennen aan een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten om de V8 Supercharged-motor en het verbeterde remsysteem (vóór 395 mm, achter 396 mm) optimaal te koelen. Ook present: een gewijzigde grille, sportieve sideskirts en een nieuw ontworpen achterbumper met vier geïntegreerde uitlaten. Ook de Range Rover-letters op de motorkap en de achterzijde zijn aangepast.

Satin Byron Blue

Uniek voor de SVAutobiography Dynamic Edition is de exterieurkleur Satin Byron Blue. Alle versies zijn standaard voorzien van de contrasterende dakkleur Narvik Black. De nieuwe Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition is verkrijgbaar in zes exterieurkleuren: Firenze Red, Santorini Black, Corris Grey, Fuji White, Indus Silver en het eerder genoemde Satin Byron Blue. Standaard installeert Land Rover 21-inch lichtmetaal. Optioneel zijn 22-inchwielen. Nog een optie zijn hoogglanszwarte remklauwen. In het interieur zet Land Rover het sportieve karakter voort, onder meer met een sportstuur en aluminium schakelpeddels. Optioneel levert Land Rover een koolstofvezel interieurpakket.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.