Autovisie
Autovisie Nieuws 12 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Tweede facelift voor Porsche Macan op komst

Dat de volgende generatie Porsche Macan louter in een elektrische versie op de markt komt, deed bij velen de wenkbrauwen fronsen. Toch duurt het nog geruime tijd voordat de Macan met verbrandingsmotor het veld zal ruimen. Er komt nog een modelupdate voor Porsches kleinste SUV aan.

Porsche Macan S 4

Om van het ene op het andere moment over te stappen van louter benzine-Macans op puur elektrische aangedreven versies gaat voor Porsche te ver. Niet verwonderlijk, want de Macan is het succesvolste model uit het hedendaagse Porsche-programma. De Duitsers verkopen er zo’n 90.000 per jaar, waarmee het zo’n 30% van de verkoop bepaalt. “De bestaande Macan wordt eerst nog vernieuwd en blijft dan enkele jaren verkrijgbaar naast zijn elektrische opvolger”, stelt Michael Steiner, bestuurslid voor R&D bij Porsche. “Maar er komt een tijd dat Porsche stopt met die vernieuwde Macan en vanaf dat moment blijft alleen de elektrische Macan over.” Op welke termijn die verandering plaats heeft, is nog niet bekend.

Iconische naam

Steiner verwacht dat Porsche op z’n minst een gelijk verkoopvolume kan realiseren met het aanbieden van twee Macan-generaties. “Van de elektrische Macan komen diverse varianten. Naar de benamingen kijken we nog, want een iconische naam als Turbo past natuurlijk niet bij een elektrische auto. Tijdens de ontwikkeling van het model kijken we ook direct naar mogelijke carrosserievarianten. De vijfdeurs SUV is de belangrijkste, maar een coupéversie of een variant met meer ruimte kan ook interessant zijn.”

Review Porsche Macan 2019

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.