Autovisie
Autovisie Video 25 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Porsche 718 Spyder, lekkerder dan een Cayman GT4? – VIDEO

De Porsche 718 Spyder heeft een 4,0-liter zescilinder boxermotor zónder turbo. Dat betekent 8000 toeren per minuut met het dak open! Hij brult er 420 pk uit, heeft een handbak en achterwielaandrijving met een mechanisch sperdifferentieel. Peter Hilhorst rijdt ermee in een zonnig Schotland.

De derde generatie Porsche 718 Spyder deelt zijn techniek met de Cayman GT4. Daarom ook het blok dat gebaseerd is op de turbomotoren in de huidige 911 Carrera-modellen. De turbo’s zijn eraf, hij is opgeboord en van heel veel nieuwe onderdelen voorzien. Daardoor levert hij 420 pk bij 7600 toeren per minuut en een koppel van 420 Nm bij 5000 toeren per minuut. De rode lijn staat pas bij 8000 toeren per minuut. Hij is voorlopig alleen met een handgeschakelde zesbak leverbaar en zal volgend jaar met een PDK-automaat komen.

Meer scherpte

De Porsche 718 Spyder weegt 1420 kg, heeft de voortrein van de 911 GT3 en in de achteras zijn ook een aantal GT3-componenten terug te vinden voor meer scherpte en gevoel. Voorts heeft hij meer neerwaartse druk dan voorheen, terwijl de luchtweerstand niet is toegenomen. Dat komt vooral door een veel effectievere diffuser, doordat de uitlaatpijpen uit het midden zijn. Daardoor kan de lucht veel sneller onder de auto vandaan komen. Aan de voorzijde een grote splitter en enkele uitstroomopeningen vóór de voorwielen om de turbulentie rondom de wielkasten te verminderen.

Openluchttheater

De Porsche 718 Spyder heeft een stoffen kap die je met een knop elektronisch moet ontgrendelen. Vervolgens moet de kap handmatig op twee punten los geklikt worden en dan  naar achteren worden gevouwen. Dat is het begin van het spektakel. Met een jankende zescilinder, geweldige rijeigenschappen en heel veel gevoel in de bediening is dit een openluchttheater. Dat kost wel wat door de hoge CO2-uitstoot, want daardoor is de BPM hoog. De prijs voor de Porsche 718 Spyder begint bij 148.500 euro. Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst rijdt hem op de uitdagende wegen in Schotland. Voor de verandering zonovergoten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.